Back to All Events

CARPE ARTEM: Ognjene strune

  • SNG Maribor 27 Slovenska ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Kot osrednja gostja večera bo nastopila finska sopranistka Piia Komsi, ki je redna gostja svetovnih koncertnih in opernih odrov. V letošnji sezoni bo med drugim nastopila na prestižnem festivalu BBC Proms v Londonu in z Newyorško filharmonijo, v svoji karieri pa je sodelovala z orkestri, kot so Filharmonija iz Los Angelesa, Orkester BBC Philharmonic iz Londona, Simfonični orkester Bavarskega radia, Filharmonija Francoskega radia in drugi. 

Koncert v znamenju ognja bo zaznamovala glasba za 8 violončelov brazilskega skladatelja Villa-Lobosa, ki združuje Bachov kontrapunkt z elementi brazilske tradicionalne glasbe, v Sloveniji bodo prvič izvedena dela brazilskega violončelista Gustava Tavaresa, latvijskega skladatelja Rihardsa Zalupeja ter finske skladateljice Aije Puurtinen, ki čez dan predava klasično kompozicijo na Sibeliusovi akademiji v Helsinkih, ponoči pa je pevka v rock skupini. Mariborskim violončelistom se bodo kot gosta pridružila še Jaka Stadler, član Simfoničnega orkestra Bavarskega radia, in Andrej Petrač, solo violončelist Slovenskih filharmonikov.


Program:

Rihards Zalupe: Rain, Steam and Speed (Dež, para in hitrost)
Gustavo Tavares: Ladainha
Aija Puurtinen: Beaivi achazan (Sonce, moj oče)
Heitor Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras št. 1 in 5

Piia Komsi, sopran;
Jaka Stadler, Andrej Petrač, Gorazd Strlič, Nikolaj Sajko, Zsofi Klacsmann, Sebastian Bertoncelj, Tanja Kovačič, Božo Šulić, violončeli

1. oktober 2015 ob 19.30, Kazinska dvorana SNG Maribor

www.carpeartem.org
www.piiakomsi.com