Back to All Events

KIBLIX: Mentor - mentor delavnica

  • GT22 22 Glavni trg Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Preddogodki MFRU-KIBLIX 2015, — MENTOR-MENTOR delavnica

29.09.2015 @ 17:00

— GT22 (Black Box), Glavni trg
Animacije ArsElectronica 2014

Ars Electronica Animation Festival predstavlja izbrana dela, ki so le del vseh vnosov v kategoriji animacije/film/VFX, ki so prispeli na naslov Prix Ars Electronica 2014. Ponuja pregled perspektiv in stališč umetnikov po vsem svetu in prepričljivo dokumentira ne le eksplozivno rast žanra, ampak tudi njeno čudovito vsebinsko in slogovno raznolikost.

16.00: Uvajanje prostovoljcev za sodelovanje in pomoč pri organizaciji Mednarodnega festivala računalniške in intermedijske umetnosti MFRU-KIBLIX 2015 „LIFT ME UP“ in open call za sodelujoče

MENTOR-MENTOR delavnica je namenjena je širši publiki, ki deluje na področju izobraževanja, umetnosti in znanosti ter poudarja transfer inovacijskega modela poklicnega usposabljanja, poudarja izmenjavo znanj in povezovanje različnih strokovnjakov oziroma bodočih mentorjev.

Mentorica delavnice je Monika Pocrnjić, ki združuje, poleg omenjenih področjih, še ekologijo in t.i. pristope »recycling« in »upcycling«. Udeleženci se bodo priučili preprostih in začetnih pristopov kreiranja in izvajanja ustvarjalnic za različne starostne skupine otrok. Z združevanjem umetnosti, fizike in elektronike.

17.00: Izdelovanje promocijske šablone „LIFT ME UP“

Če uživaš v kreativnem izražanju, povrh pa si še rokodelsko okreten, je delavnica izdelovanja šablon prava zate! Udeleženci boste z mentorico spoznavali in poskusili iz različnih materialov izdelati šablono za promocijo festivala z napisom „LIFT ME UP“.

Javni poziv za vse, ki bi se želeli usposobiti za sodelovanje in pomoč pri organizaciji festivala MFRU-KIBLIX 2015 – prijave sprejemamo na e-mail: picike.irena@gmail.com