Back to All Events

Pekarna Magdalenske mreže »Ravnanje posameznika kot dolžnika«

  • MISC INFOPEKA Ob železnii 16 2000 Maribor (map)

Če ste se znašli v stiski (pred deložacijo, v izvršilnem postopku …), vas ponovno vabimo na brezplačno predavanje »Ravnanje posameznika kot dolžnika«, ki bo potekalo v sodelovanju z Odvetniško pisarno Primec & Lah, v torek, 13. 10. 2015, ob 18:00 v MISC INFOPEKA. Predavanje je namenjeno najširši javnosti, zato bo poudarek na praktičnem vidiku izpostavljene tematike.

Odvetnika bosta po sklopih razumljivo predstavila najpogostejše razloge, ki pripeljejo k prezadolženosti posameznika, kot so: izguba zaposlitve, smrt bližnjih, napačne poslovne odločitve in nenazadnje aktualna valutna tveganja …

Predstavila bosta tudi potrebne/priporočljive ukrepe za odpravo ali omejitev neugodnih posledic za dolžnika pred uvedbo sodnih postopkov (kontakt z upniki in možne rešitve v dogovoru z upniki).

Kadar pa dolžnik prostovoljno ne izpolni svojih obveznosti do upnika, se vloži na sodišču predlog za dosego izpolnitve obveznosti dolžnika v sodnem postopku – izvršilni postopek. Odvetnika bosta predstavila potek izvršilnega postopka, možna procesna ravnanja dolžnika, vse s poudarkom na postopku deložacije.

Predavanje izvajamo v okviru projekta »Banka prostovoljstva«.

deložacija.jpg