Back to All Events

FOTOKLUB MARIBOR: Vikend delavnica ulične fotografije - Verona, Bologna, Padova


  • FOTOKLUB Maribor 6 Židovska ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Termin: 16.- 18. OKTOBER 2015
Delavnica ulične fotografije bo potekala v treh najlepših Italijanskih mestih. Poleg atraktivnih lokacij boste deležni strokovnega vodenja, nasvetov in vsestranske pomoči pri vašem fotografiranju.  
Verona, Bologna in Padua, spadajo med najlepša Italijanska mesta, z bogato zgodovino, arhitekturo in drugimi zanimivostmi, arena iz 1 stoletja, bazilika, številni muzeju mostovi in seveda hiša Casa di Giulietta s kipom Julije, bakonom pod katerim ji je dvoril Romeo. Vsaj tako je po Shakespearvi drami o ljubezenski romaci med Romeo Montague in Juliet Capulet.

Univerzitetno mesto Bologna se ponaša z najstarejšo univerzo in visokimi stolpiči. Mesto je preplavljeno z mladimi iz celotnega sveta, ki tam študirajo.

Zgodovinsko mesto Padua se ponaša s številini kanali, zgodovisnki palačami, trgi in cerkvami. Zgodovinski center mesta, s starodavno arhitekturo, pa številni parki nudijo številne motive. 

PROGRAM:
Odhod iz parkirnega prostora za Mercator centom na Jadranski cesti (križišče Titove in Proletarskih brigad), v petek 16.1.2015 ob 04.00 uri. Vožnja mimo Ljubljane, Nove Gorice, Benetk do Verone kamor prispemo okrog 10 ure. Fotografski napotki in fotografiranje po mestu predvidoma do 18 ure. Odhod v Bologno, nastanitev v hotelu. Med večerjo napotki, vprašanja in debata o ulični fotografiji.

17.10. po zajtrku odhod v center mesta, ogled mesta in fotografiranje. Pozvetek dneva, debata o fotografiji.

18.10, po zajtrku zapustimo hotel in se zapeljemo do Padue, fotografiranje po mestu in ob 17 uri povratek domov. 

Strošek prevoza s kombijem, takse, cestnine, 2 x nočitev z zajtrkom znaša 190 EUR. Za prijavo se šteje plačilo. Izvede se v zadostnem število prijavljenih.  

Prijave v Fotogaleriji STOLP, Židosvka ulica 6, Maribor ali na info@fotoklub-maribor.com