Back to All Events

DRUŠTVO NAGIB: Umetniška izmenjava Slovenija - Avstralija - Hrvaška


  • Narodni dom 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Umetniška izmenjava Slovenija - Avstralija - Hrvaška

Že tretje leto zapored bo v Mariboru potekala mednarodna izmenjava med tremi državami, in sicer Slovenijo, Avstralijo in Hrvaško. Društvo Nagib v okviru programskega sklopa "umetniški procesi" podpira in povezuje ustvarjalce različnih generacij skozi njihove procese in ponuja možnost intenzivnega ter poglobljenega dela. V prostorih Narodnega doma Maribor (koproducent) bomo med 18.10. in 24.10. letos gostili avstralski plesalki in koreografinji Liesel Zink in Kelly Drummond Cawthon ter hrvaško ustvarjalko Ino Sladić. 

Izmenjava povezuje mesta Maribor, Zagreb, Melbourne, Brisbane in Launceston/ Tasmanija in Darwin ter povabljenim ustvarjalcem omogoča tako ustvarjanje in prezentacijo umetniških praks, ki jih razvijajo, mednarodno promocijo kakor tudi mreženje ter možnosti za nadaljno delo.

Do sedaj so bili v izmenjavo vključeni slovenski ustvarjalki Mala Kline in Ajda Tomazin, Petra Zanki iz Hrvaške ter Rhiannon Newton, Matthew Day, Jess Devereux in Zaimon Vilmanis iz Avstralije. 

 

Projekt mednarodne umetniške izmenjave med Avstralijo, Slovenijo in Hrvaško je v letu 2013 vzpostavila avstralska producentka in kuratorica Britt Guy, Petra Hazabent (umetniška vodja in predsednica društva Nagib) ter Zvonimir Dobrović (umetniški vodja festivalovPerforacije in Queer). V letu 2013 je ena največjih mednarodno priznanih mrež IETM ustanovila sklad (Dance Satellite), v okviru katerega je izmenjava dobila podporo in s tem omogoča avstralskim ustvarjalcem povezovanja z Evropo.