Back to All Events

FESTIVAL MALI SLON: OTVORITEV zakulisja filma Rabbitland z Ano Nedeljković in Nikolo Majdakom ml.

  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Festival Mali slon/ Little Elephant Festival v sodelovanju z Galerija K18 vabi na OTVORITEV zakulisja filma Rabbitland, večkrat nagrajenega kratkega animiranega filma Ane Nedeljković in Nikole Majdaka ml., kjer se bomo imeli priložnost družiti z obema ustvarjalcema. Razstava je zanimiva za ljubitelje filmske umetnosti (10+).
 Zajci brez možganov živijo v deželi zajcev (Rabbitland) – popolni svet, urejen po zgledu najbolj uspešnih primerov vojnih območij, getov in obubožanih četrti. Zajci so izrazito roza, namesto možganov imajo v glavah luknje in so veseli ne glede na vse. So najvišja stopnja evolucije. Njihov vsakdanjik je v celoti izpolnjen.

avtorjih:
Ana Nedeljković je vizualna umetnica, ki ustvarja na področjih risanja, in-štalacij, animiranega filma, ter poučuje na področju umetnosti.
Nikola Majdak ml. se je rodil 1972 v Sloveniji. Magistriral je na oddelku za kamero, Fakultete za dramske umetnosti v Beogradu. Zadnjih 20 let deluje kot svobodni snemalec, animator, režiser in predavatelj.

VEČ --> Festival Mali slon/ Little Elephant Festival <-- VEČ

Financerji: Slovenski filmski center/ Slovenian film centreMestna občina Maribor, JSKD
Produkcija: Društvo za razvoj filmske kulture, MariborEnimation
Koproducent festivalskega prizorišča: Pekarna Magdalenske Mreže

-----
Brainless Rabbits live in Rabbitland, a perfect world ordered according to the most successful examples of war zones, ghettos, and slums. They are intensively pink, have holes in their heads instead of brains, and they are happy regardless of what happens to them. They are the highest stage the evolution has ever reached. Their everyday life is completely fulfilled. 

About authors:
Ana Nedeljković is visual artist working in media of drawing, installation, animated film, and is active in the field of art education.
Nikola Majdak jr. was born in Slovenia 1972. He has a MFA from the Faculty of Dramatic Arts in Belgrade, camera department. Last 20 years he is a freelance cameraman, animator, director and lecturer.


Later Event: October 20
RADIO MARŠ: Avdicija