Back to All Events

FOTOKLUB MARIBOR: Fotografov dnevik

  • Hostel Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

FOTOGRAFOV DNEVNIK – HAVANA
odprtje v sredo, 21. oktobra 2015 ob 18 uri
Hostel Pekarna, Ob železnici 16, Maribor

Na otvoritvi nas bo avtor popeljal po razstavi od fotografije do fotografije, ki vsaka zase pripoveduje svojo edinstveno zgodbo.

Avtor razstave o fotografiji:

Fotografija zame ni le pritisk na sprožilec fotografske kamere, ni le odsev realnosti, ni le zrcalna slika motiva je mnogo več, je umetnost videti čutno, ter to prenesti na fotografijo. S tem ohranimo čarobni občutek časa, ko smo bili srečni, veseli, vznemirjeni, evforični, žalostni, zaljubljeni, ljubljeni, ponosni… Fotografija ni le ohranjen trenutek, stotinka sekunde nekega preteklega časa, je mnogo več, je zgodovina, dokument časa v katerem smo bili nekoč. Dejstvo je, da ima fotografiji lastnost, da je posnetek narejen zdaj in tukaj, že v naslednjem trenutku del naše preteklosti.

Branimir Ritonja (1961) je diplomiral na Fakulteti za varnostne vede. Svoje prve črno-bele fotografije je v temnici razvijal že kot osnovnošolec. Svoja dela je predstavil na več kot 600 skupinskih in 49 samostojnih razstavah doma in na tujem, nagrad je prejel več kot 110, med drugim plaketo Francoske fotografske zveze in Glazerjeva nagrada z listino za dosežke na področju kulture. Ukvarja se s portretno, konceptualno in dokumentarno fotografijo.


branimir@ritonja.com
www.ritonja.com,
https://www.facebook.com/branimirphoto