Back to All Events

KGB: Ciboulette - francoski šansoni

  • KGB 6 Vojašniški trg Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

21. oktober 2015 / 20.00


CIBOULETTE (Fra)


Koncert francoske glasbe s CIBOULETTE
večer francoske glasbe / francoski šansoni
Marion Boulé : voice, electric double bass
Sébastien Eschalier : piano, fiddle, voice

Marion and Sébastien, both professionnal musicians, come from France for one week of concerts in Slovénia. They cooked a special program of musics from different french places that they want the slovene public to discover. They will play popular french songs (Edith Piaf, Georges Brassens) and also some traditional tunes from Britany ans South-East. Infos : www.ciboulettecie.fr

Marion Boulé se ukvarja z glasbo od leta 2003. Študirala je jazz na Univerzi Paris VIII, nato pa glasbeno pedagogiko. Igrala je rock in jazz, zdaj poje, igra kontrabas in kitaro, hkrati pa dela z otroki preko glasbe. Ustvarja tudi lastno glasbo, sodeluje v projektu „La Brocante“, kjer izvaja lastne pesmi. 

Sébastien Eschalier je glasbenik od leta 1997. Končal je študij glasbene pedagogike, pa tudi šolo jazzu in sodobne glasbe. Dela v šoli, igra klavir in gosli. Prepoznan je po „bal folks“, lastnih projektih, v katerih povezuje klavir in ljudske melodije. Posnel je dve zgoščenki „Danse sur le piano“ v 2008 in 2011 letu. Rad kombinira glasbene sloge, zato zna tudi uporabljati kitaro, bas, glas in računalnik.

Marion in Sébastien sta se srečala 6 let nazaj, združilo ju je delo na šoli. Njun duet je nastal iz strasti do raznoličnih glasbenih slogov in inštrumentov, ki se dopolnjujejo. Glasbenika se dopolnjujeta tudi med seboj, eno leto nazaj sta posnela album za otroke « Les Chansons de Dingote et Redingote ».

Zakaj igrata tudi ljudsko glasbo iz Bretanje in Provanse? Ker je to del francoske tradicije, ki ga želita ohraniti, da ne utone v pozabo. Zanimata se tudi za švedsko glasbo, ki je zelo lepa. 
V času svojega prvega obiska v Sloveniji, v odgovoru na vabilo kulturnega društva Escalade iz Ljutomera, bosta predstavila svojo avtorsko glasbo, pa tudi francosko tradicionalno iz Provanse in Bretanje.