Back to All Events

FESTIVAL MALI SLON: Pogovor z Vojkom Belšakom

  • Zavod Udarnik 1 Grajski trg Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Festival Mali slon/ Little Elephant Festival vabi dijake in ostale, ki jih zanima poklic filmskega in gledališkega igralca, na pogovor z Vojkom Belšakom.

Vojko Belšak, rojen leta 1971 na Ptuju, je slovenski gledališki in filmski igralec. Osnovno in srednješolsko izobraževanje je zaključil v rodnem kraju, nato pa se je po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu za igro vpisal na AGRFT in leta 1995 diplomiral z vlogo Majorja v uprizoritvi Strniševih Ljudožercev. Do sedaj je v različnih gledaliških predstavah odigral več kot 70 vlog, na radiu posnel okrog 100 radijskih iger, sinhroniziral radijske in televizijske reklame in posnel okrog 20 sinhronizacij za animirane filme. Vojko Belšak je prejemnik Študentske nagrade Prešernovega sklada, nagrade »Zlata paličica« (1998) in letošnje Večerove nagrade za igralske dosežke v sezoni 2014/15.

VEČ --> Festival Mali slon/ Little Elephant Festival <-- VEČ

Financerji: Slovenski filmski center/ Slovenian film centre, Mestna občina Maribor, JSKD
Produkcija: Društvo za razvoj filmske kulture, Maribor/ Enimation

---
Talk with the theatre and film creator Vojko Belšak

Vojko Belšak was born in 1971 in Ptuj and is a Slovenian theatre and film actor. After concluding his secondary school in Ptuj, he got accepted to the Academy of Theatre, Radio, Film, and Television in Ljubljana. He graduated in 1995 with the role of the Major in the theatre play Man-eaters by Gregor Strniša. From then, Belšak played in more than 70 theatre performances, recorded about 100 radio plays, dubbed radio and television commercials as well as around 20 animated films. He is the awardee of the Student Prešeren Fund Prize,
the »Zlata paličica« award (1998), and this year’s prize of newspaper Večer for acting achievements in the season of 2014/2015.