Back to All Events

Pekarna Magdalenske mreže; Samira Kentrić – Balkanalije

Vabljen/-a na literarni večer v sklopu cikla Beremo in pišemo s teto Roso, na katerem se nam bo predstavila avtorica Samira Kentrić s svojim delom Balkanalije. Literarni večer bo v sredo, 4. 11. 2015, ob 18:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Samira Kentrić, ilustratorka in pisateljica, bo predstavila svoj avtobiografski grafični roman Balkanalije (Beletrina, 2015), v katerem s slikami in spremnim besedilom govori o svojem odraščanju v bošnjaški delavski družini v Sloveniji ob razpadu Jugoslavije, skupne socialistične domovine, v globalno tranzicijsko paradigmo privatiziranja in rangiranja vsakogar in vsega, agresivnega kapitalizma in razblinjenih sanj o svetli prihodnosti v Evropski uniji.

Cikel Beremo in pišemo s teto Roso obsega literarne večere, literarne delavnice in literarni natečaj z družbeno angažirano vsebino. Cikel je vsebinsko osredotočen na promocijo branja politično-teoretske in leposlovne literature, ki preizprašuje in razkriva obstoječa družbena razmerja moči, preizprašuje prepričanje, da je realnost neposredno in neproblematično dostopna vsem na isti način in ki spodbuja družbeno-transformativna razmišljanja in delovanja.

Earlier Event: November 3
JAZZ KLUB SATCHMO: Misija terapija
Later Event: November 4
KGB: Andrej Rozman Roza: Že spet obisk