Back to All Events

MARIBORSKA KOLESARSKA MREŽA: Bajk kuhna: Pimp your bike - Halloween edition

  • Mariborska Kolesarska Mreža 21 Partizanska cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Na tokratni Bajk kuhni se bomo pripravljali na Kolesarsko parado, ki bo potekala naslednji dan, v petek, 30. 10. 
Svoja kolesa bomo okrasili v znamenju Noči čarovnic; izdelovali bomo papirnate okostnjake, duhove, križe, krste, pajke, netopirje (pri teh bomo poskusili z origami tehniko) in buče, napeljevali pajkove mreže s pomočjo volne ali vrvice ipd. Nekaj idej smo že zbrali,skozi postopek izdelave vas bomo vodili tudi s pomočjo video projekcij, veseli pa bomo vsake vaše ideje! Na voljo bo nekaj materiala (zagotovo kak trši črn in oranžen papir ter vrvice za obešanje), priporočamo pa, da s seboj prinesete škarje ter material po želji.

Seveda bo prostor in čas tudi za šraufanje, da bodo naslednji dan vaša kolesa tekla gladko!

Se vidimo na najbolj kreativno obarvani Bajk kuhni do zdaj!


Bajk kuhna je program Mariborske kolesarske mreže, ki se izvaja v prostorih Centra mobilnosti Maribor na Partizanski cesti 21. Gre za skupnostno prakso, ki je namenjena ljudem, ki se želijo naučiti osnovnih znanj in veščin o popravljanju kolesa, se vključiti v delovanje Mariborske kolesarske mreže in spoznati nove ljudi. 

Nudimo vam delavnico, potrebno orodje in rabljene rezervne dele koles, vsak udeleženec pa je sam odgovoren za popravilo svojega kolesa. Za izposojo enega kompleta orodja je potrebno plačati 10€ depozita, ki jih po vrnitvi orodja dobite nazaj. Udeleženci se lahko tako sami naučijo popravljati kolo ter hkrati svoje znanje prenašajo na druge. Bajk kuhna se po svoji funkcionalnosti razlikuje od klasičnih servisov koles, ampak je njena vloga veliko bolj skupnostna in izobraževalna.