Back to All Events

DVORANA GUSTAF: Punk rock koridor - Atheist rap & Saša 21

  • Dvorana Gustaf 16 Ob železnici Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Punk Rock skupina ATHEIST RAP je nastala davnega leta 1989, v Novem Sadu. Polno afirmacijo so doživeli že s prvim albumom leta 1993 (Maori i crni gonzales). Po vztrajnih fanzinskih kanalih album najde pot tudi do poslušalcev na prostorih kjer koncertiranje v tisem času ni bilo mogoče. (vojna na balkanu). Sarkastični humor in kritični odnos proti vladi v Srbiji (»mi smo za vas zapadna evropa«) je bil takrat univerzalno potreben, tako da so Atheist rap že takrat polnili klube po svoji regiji.

Imajo svojevrsten panonski zvok in njihov značilen »alanfordovski« humor. Do sedaj so izdali 5 studijskih albumov, 1 best album in DVD live koncerta. Koncertno so zelo aktivno saj odigrajo okoli 30 koncertov letno. Igrali so že na velikih festivalih kot so: EXIT, T-mobile Inmusic, Beerfest Belgrade, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Sarajevo Rock Forever, Lastovo – otok glasbe, Koncert Leta in mnoge druge. Stage so delili z mnogimi priznanimi glasbeniki kot so Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer... Od leta 2002 nastopaju v nespremenjeni postavi. Vladimir Radusanović – Radule (Kitara, vokal), Aleksandar Popov – Dr. Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bobni), Zoran Lekić – Leki (bas kitara) in Dušan Ječmenica – Dulles (kitara).

Po več kot 25 letnem ustvarjanju in zavidljivi diskografiji ob katerih so odrasle mnoge generacije ter se spet povezale med seboj Atheist rap dokazujejo, da so še eden redkih »jugo« bendov , ki povezujejo tako mlado kot staro publiko.

http://atheistrap.net/
http://www.discogs.com/artist/709483-Atheist-Rap


SAŠA 21

Saša Milovanović aka Sale Veruda (kitara in vokal), ustanovni član in avtor številnih komadov benda KUD Idijoti, po smrti Tuste obnavlja solo projekt z bendom Saša 21, s katerim je med leta 2004 posnel material za album VD-i1. Najbrž je trajalo skoraj deset let, da sta založbi Dirty Old Town in PDV Records izdali album, ker je Sale vztrajal, da izide na vinilu. Saša Milovanović, ki člane benda rad poimenuje kar "Saško" in tako tudi sebe Saško Baćuška, skupaj z Borisom Kvaternikom aka Borimirom Baćuško Kvaternjikovim (bas in vokal) in s Pitzekom Bijažićem aka Kolumbom (bobni in vokal) ustvarja elementarne bazične kratke pesmi, sporočene skozi oguljene rock zvok trio formacije. Nastopajo z novimi komadi, za katere prejemajo zelo pozitivne odzive, med drugimi tudi Sašo Kolarič v recenziji zatrjuje: "Še vedno gre za rock z jajci in pokončno držo."

http://www.rumenizaliv.si/Sasa21/sasa21.htm
https://www.youtube.com/watch?v=S9CetAG599M


Earlier Event: October 30
MANDEL: Caribbean sounds with MadamDub
Later Event: October 31
ARTMAR: Noč čarovnic!