Back to All Events

DVORANA GUSTAF: Klubski maraton 2015

  • Dvorana Gustaf 16 Ob železnici Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije.

Letos se karavana ustavi v dvorani Gustaf 31.10.2015!

Nastopajoči: nevemnevem, Muzikačaka, Haiku Garden, Persons from Porlock.

nevemnevem
konstrukt besede in zvoka od vsepovsod

Šestglava nojzerska pošast z besednim kolovodjo Kobanom in preprostim imenom nevem nevem razpira polje govorjene besede, težkih kitarskih rifov in neofolkovskega žvrgolenja. Iz ljubljanskega alternativnega glasbeno-literarnega bazena se bend kot hobotnica razširja proti poljem družbene akcije – skozi pesniško navdahnjena besedila, z glasbeno surovostjo in razpršenostjo ter kakofonijo zvočnega materiala pa predstavlja svojevrstno glasbeno burlesko, ki z refleksijo videnega in samorefleksijo izrečenega suvereno hara po opustošeni ljubljanski kulturnoglasbeni krajini.

Člani:
Staš Vrenko – klaviature, računalnik, efekti
Martin Ukmar – klarinet, trobenta, piščali, električni boben, efekti
Blaž Božič – predelana električna kitara, efekti
Samo Pavlica Linč – bobni
Jan Pogorelec – bas kitara
Barbako Konak – video
Dejan Koban – poezija, vokal

http://nevem-nevem.bandcamp.com/album/vem-da-demo


Muzikačaka
dama iz Haloz in njena glasbena izpoved

S haloških hribčkov se spušča »bend-ženska« oz. »one-woman-does-everything-by-herself« Muzikačaka, ki se skladno z duhom časa ne obremenjuje z žanrskimi zakonitostmi, temveč se v maniri sodobnega indie ustvarjanja posveča notranjim dinamikam in zvočnim prepletom nemalokrat nareverbanega glasu in z izolacijo, samoto ter spodnjepodravsko melanholijo navdahnjenimi klavirskimi in kitarskimi pasusi. Elektronsko-akustičen projekt Muzikačaka Sare Korošec je dete letošnjega leta, v njem pa se z distanco spogleduje tako z njuejdževsko neoklasično estetiko kot tudi lucidno preči sodobno špuro popularnih minimalističnih elektronskih strujanj.

Člani:
Sara Korošec – klaviatura, vokali, etc.

https://sl-si.facebook.com/people/Band-Muzikačaka/100008780383740
https://muzikacaka.bandcamp.com/

Kraj/Regija:
Podlehnik/Štajerska


Haiku Garden
ljubljanski shoegazerski četverec za poroke

Vrtnarji iz ljubljanske kotline so poprijeli za orodja šele v kratkem, a je njihov vrt obrodil zelo hitro in bujno. Ko oberete gredice post-punka, shoegazea, popa in psihadelije, na vašem krožniku ne bo pristala povprečna solata, ampak pojedina, ki sicer diši po znanem, a je njen okus svež in kaže na kreativnost kuharjev. Prepustite se okusu vrtnin in si pustite scefrati ušesa ter se odpeljati na plesišče z novimi čeveljci.

Člani:
Matevž Bitenc – bas, vokal
Luka Flegar – kitara, vokal
Anže Knez – bobni
Klemen Tehovnik – kitara, sintetizator, vokal

https://www.facebook.com/HaikuGardenBand?fref=ts

Kraj/Regija:
Ljubljana z okolico


Persons From Porlock
garažna psihedelija je nova zapoved v prestolnici

Nenapovedani gostje, ki so letos prodrli na petnajsto edicijo Klubskega maratona - Persons From Porlock. Mlada ljubljanska zasedba se je kot trio pred dvema letoma začela marinirati v opojnih stonerskih džem sešnih. V tem času so obstoječi osnovi dodali nekaj ključnih sestavin; zajetno dozo garažne psihedelije, ekstrakt rocka poznih šestdesetih, tri ščepce popa in en ščepec jazza, ter seveda sprejeli novega člana v zasedbo - pa je nastala tale gosta psihoaktivna retro-župa, servirana na modernem krožniku.

Člani:
Nikolaj Mulej - vokal, kitara
Martin Pavlovec - kitara
Vasja Onič - bobni
Jaka Leskovšek - bas

https://www.facebook.com/PersonsFromPorlock
https://www.youtube.com/channel/UCBB2KaILiRjy0fIxCK9nu-A

Kraj/Regija:
Ljubljana