Back to All Events

ZAVOD UDARNIK: Koncert STRAVA ŠKOLA

  • Zavod Udarnik 1 Grajski trg Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

_____________________________________________
˝Doors open˝: 21:00
Barbe-Crew warm up:21:00 -22:00
Young Mountain 22:00-22:30
Strava Škola 23:00 - (cca.) 00:30
Barbe-Crew after party 00:30-03:00
Vstopnina (sitnica ) 5€ 
_____________________________________________
Koncert
Strava Škola
https://www.facebook.com/Strava-Škola-197939837017070 
http://stravaskola.bandcamp.com/
Sarajevska hip hop skupina, ki aktivno obstaja od leta 2009. Na začetku je bila skupina sestavljena iz štirih MC-jev. Danes delujejo kot vokalno/instrumentalna skupina, ki ima 6 članov. Njihov glasbeni žanr ni mogoče natančno določiti, vendar je zelo pomembno poudariti, da je rap in hip hop v ospredju in tvori glavno nit njihovega glasbenega izražanja.

Bistvo njihovih besedil je socialna in družbena realnost, podoba bosanske realnosti skozi življenje posameznika, in se pogosto uporabljaja v njihovih besedilih kot parodija. 

Sodelovali so z številnimi umetniki, tako lokalnimi in regionalnimi, iz katerih je nastalo glasbeno sodelovanje s frontmanom sarajevske zasedbe Letu Štuke, Dino Šaranom. 
Za seboj imajo že veliko koncertov, sodelovanj z raznimi drugimi bandi, en album in Mixtape ter več projektov. 

Zadnji projekt je bil EP "Mujo spit", ki je dobil veliko število pozitivnih recenzij. Strava Škola je trenutno v fazi snemanja in izdelovanja full lenght albuma, ki bo videl luč tega sveta nekje konec leta 2015.
_____________________________________________
Predskupina
Young Mountain (SWE/Gothenburg)

https://www.facebook.com/youngmountainSWE?fref=ts
https://youngmountainswe.bandcamp.com/ 
Predskupina prihaja iz švedske, Gothenburga. Igrajo mešanico Hardcore/Screamo/Post-rock. band se bo ustavil pri nas v okviru evropske turneje.
______________________________________________

Warm up & After
BARBE-CREW Dj's (SLO/Maribor)

Barbe-Crew je ekipa treh znanstvenikov, predanih naravi in piknikom. Trojec sestavljata priložnostna obračalca pleskavic, čevapov in ražnjičev, spontani tat in spoštovan reper Eyeceeou, sicer zelo prijazen fant in bivši preprodajalec dragih oblek iz znanih italijanskih butikov, prvi v bloku s kaseto RUN DMC, ter mastermind zelo poslušne oddaje na MARŠ-u - "Samo da cigaru zapalim jarane", ki je govorila o vesolju nasploh Dj Inkredebilan. 
Oba v prostem času zelo rada igrata harmoniko, medtem ko jima dirigira mojster kuhinje, znan po izredno dobrem obvladovanju gardel in roštilja - Dirty Srle.
Na meniju boste lahko izbirali med slastnim Hip-Hopom, sproščujočim Reggaejem, bio Jazzom, eko Funkom, pekočim Dubstepom, začinjenih z Dramo in Besom. Dober tek!


Earlier Event: October 10
CEZAM: Rocktober - Okttober
Later Event: October 10
DVORANA GUSTAF: Sexy drums IX