Back to All Events

ZALOŽBA PIVEC: Predstavitev knjige Glava dela čudeže

  • Hotel Piramida 10 Ulica heroja Šlandra Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

V torek, 6. oktobra 2015, ob. 19. uri v Art kavarni hotela Best Western Plus Piramida (Ulica heroja Šlandra 10). Z avtorjem se bo pogovarjala Milena Pivec. Vstop prost!

Hitrost življenja sodobnega človeka postavlja v stanje konstantnega nemira. Stres je vsakodnevni spremljevalec pri vseh opravilih, odraža se tudi na zdravju. Predvsem dolgotrajen vpliv negativnega stresa lahko povzroči resne zdravstvene težave. Dobra obramba pred stresnim življenjem so sprostitvene tehnike, ki jih avtor našteva kar nekaj in bralcu predlaga, da preizkusi njihov vpliv. Na podlagi lastnih izkušenj pa izpostavlja predvsem tehniko avtogenega treninga. Avtogeni trening sam uporablja že vrsto let, poleg tega pa je s to sprostitveno tehniko spoznal mnoge svoje paciente in druge skupine ljudi.

Avtogeni trening izhaja iz pomiritve telesa s pomočjo zavesti, posledično se izvajalec sprosti tudi duševno in je bolje opremljen za spoprijemanje s težavami, izzivi, nalogami, utrujenostjo in vsakdanom. Priročnik Glava dela čudeže je napisan v poljudnem tonu, saj je namenjen vsem, ki bi želeli izvedeti več o postopkih izvajanja avtogenega treninga, udeležencem tečajev avtogenega treninga, hkrati pa je dobro izhodišče za terapevte, ki to tehniko sproščanja uporabljajo pri svojem delu.

http://www.zalozba-pivec.com/katalog/knjiga/glava-dela-cudeze/