Back to All Events

LIFT ME UP: Lift me up performansi v Kibla Portalu


  • Kibla portal 40 Valvasorjeva ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

V sklopu Mfru Kiblix 2015 - Lift Me Up, se bodo letos vrstili naslednji A/V performansi (v koprodukciji z zavodom uho;oko:), ter avdio performansi:

SREDA (7.10.)


20:00 Aleš Hieng Zergon, Partitura za 20 nihajev / glasbeni performans
Partitura za 20 nihajev je glasbeni nastop, sestavljen iz 20 zvočnih fragmentov, izvedenih v 20-ih minutah. Fragmenti predstavljajo kombinacijo samplov, terenskih posnetkov in zvočnih kulis, generiranih v živo z uporabo analognih sintetizatorjev ter efektov.
www.zergon.org


20.30 IZLAND vs jesusonecstasy, AV nastop
Avdio vizualni act, kjer se celoten material ustvari v realnem času, skozi prepletanje inspiracije, improvizacije in dialoga med ustvarjalci. Tako kot pri avdiu, kot pri videu gre za enkraten, neponovljiv nastop.
https://vimeo.com/izland
 

21.30 Emiljo A.C., DJ nastop
Prvenstveno pristaš hip hop glasbe, pri svoji produkciji vključuje tudi zvočne ritme sodobnih različic elektronskega hip hopa, zraven pa še dodaja zgodnje cut'n'paste tehnike.


ČETRTEK (8.10.)


20.00 Aisen Caro Chacin & Robertina Šebjanič, Utekočinjena kultura / eksperimentalno zvočno-vizualni performans
Utekočinjena kultura (Liquid Culture) je eksperimentalno zvočno-vizualni performans, ki raziskuje globine zvočne percepcije in vodne akustike. Potopitveni vizualno-zvočni performans je začetek serije vmesnikov, ki prinašajo izkušnjo v tekočem okolju, kjer udeleženec postane del nihanja zvočnih in podzvočnih nosilnih valov.
http://www.aisencaro.com/
http://robertina.net/


20.30 Kasia Justka; electr°cute / AV performans
Iskanje popolne organske sinhronizacije z oscilacijami podob v zvoke in obratno. Gre za "pogovor z elektriko".
http://electr-cute.tumblr.com/
https://www.facebook.com/electrcute?fref=ts


21.00 Louise Harris, IC2 / AV performans
Projekt ic2 je zasnovan v obliki live, avdio-vizualnega, beat-and-noise performansa. Ustvariti skuša sistem simbioze, v katerem odločitve, ki jih na licu mesta, torej v živo, sprejme performerka, vplivajo na AV komponente dela, toda v katerem so tudi same AV komponente v interakciji ena z drugo, kar povzroči nastanek določenih pojavov, ki jih performerka ne more neposredno nadzorovati. V sistem je vgrajen tudi element kaotičnosti, ki ravno tako generira nepredvidljive AV rezultate.
www.louiseharris.co.uk


21.30 LADYBIRDORIUM live, DREAMS
LADYBIRDORIUM live: Dreams je najnovejši skupni projekt performerke LadyBird, intermedijskega umetnika Nevena Korda in producenta Črta Lipovška , plod večletne ustvarjalne rasti in iskanja izraznih rešitev. LadyBird med 42 minut dolgim filmom, posnetim z I-phonom, na looper nasnemava vokale in inštrumente, to pa se občasno prepleta še s posnetki govorov vplivnih osebnosti in glasbo iz filma.
www.ladybirdbarbara.com


22.30 DJ Nati Katchi
Nati Katchi, del kolektiva Suchi, je na svojem popotovanju čez različne oblike glasbenega ustvarjanja in sodelovanja odkrila svojo zasvojenost z basi in umazanimi ritmi. 
https://www.mixcloud.com/natikatchi/


PETEK (9.10.)


20:00 Jens Vetter in Karol Kagan: I THINK I SPIDER / performans
Jens Vetter ustvarja neobičajne ritmične zanke v realnem času, združuje sferične zvočne pokrajine, nastale z uporabo analognih sintetizatorjev in teremina, ter prilagojene playstation krmilnike, ki jih uporabi kot nove instrumente. V njegovih improvizacijah srečamo samo-programirane zvoke in okolja v SuperCollider-ju. Karol Kagan ustvarja vizualije v živo, na podlagi algoritemskih vzorcev, ki so namenjeni dekonstrukciji in ponovnemu sestavljanju med samim nastopom.
http://www.bureaumaschine.de/Bureaumaschine/Bureaumaschine.html
http://karolkagan.tumblr.com/


20:30 Octex live A/V
Vedno razvijajoči se hibridni performans, ki raziskuje preplet analognega z digitalnim, avdia z videom, v katerem se koščki v naprej pripravljenih vzorcev vpletajo v trenutno modularno improvizacijo, zlivajočo se v sinestetično pokrajino zamikajočega se časa in prostora.
http://www.octex.si/

 

21:15 Wo0, Incredible Bob: Peoplemeter / AV nastop
Peoplemeter je novi expanded cinema projekt dvojice beograjskih umetnikov, video umetnika Incredible Boba ter eksperimentalnega kitarista in zvočnega umetnika WoO-ja.
https://vimeo.com/incrediblebob


To ni njun prvi nastop nastop na Mfru, namreč z nami sta sodelovala že leta 2009:

22:00 Octex DJ nastop
Jernej Marušič aka Octex je eden najbolj profiliranih in mednarodno priznanih slovenskih producentov elektronske glasbe, ki se giblje nekje med klubom in avantgardo, raziskujoč meje dub estetike in sub-basovskih frekvenc, postavljenih v različne ritmične časovne okvirje.


23:59 LIFT ME UP official after party @ AGD Gustaf
Boki Batina (youreupcrew), USELESS D.I. (diablo loco REC.), Theejay (Bass Fighters)

http://mfru-kiblix.si/
http://www.uho-oko.si/
http://www.centralnapostaja.si/

 

Earlier Event: October 7
LIFT ME UP: MFRU - KIBLIX