Back to All Events

GRAMOFONOTEKA: Hexstatic

  • Štuk 82 Gosposvetska cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

HEXSTATIC Robin
SSD (DJ Splinta VJ Sajko)


Po uspešnem prvem crowdfundingu in res izjemnem koncertu manchesterske zasedbe The Mouse Outfit, se Gramofonoteka vrača s crowdfundingom št. 2, tokrat pa zbirajo sredstva za nastop legendarnega pionirja avdio-vizualne umetnosti Robina HEXTATICa, ki bo v Mariboru nastopil 9. oktobra. 

Pravila igre so podobna - tudi tokrat smo pripravili lepe spominke v obliki flajerjev, ki jih zaradi znatno dražje organizacije dobite s prispevkom 8 EUR ali več (in si s tem zagotovite prost vstop), donirate pa lahko tudi svoje znanje, pijačo, obrok, nočitev, pomagate pri promociji ali kako drugače. 

Aktiviraj (se) in podpiraj dobre dogodke v svojem mestu!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Povezava na crowdfunding https://www.facebook.com/events/720605824711640/
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

O gostu:

Hexstatic
+++++++
je že več kot desetletje pionirski avdiovizualni projekt, ki sta ga v preteklosti sestavljala Stuart Warren Hill in Robin Brunson in je tesno povezan z londonsko založbo Ninja Tune. Danes stoji za psevdonimom le Robin Brunson, ki je kot vodilna AV sila nastopal tako na londonskih allnighterjih v klubu 333, ogromnih Electraglide zabavah v Tokyju, projiciral na ogromen vodni zid sredi reke Temze, na nelegalnih, gverilskih uličnih zabavah v Londonu, kot tudi v umetnostnih galerijah in muzejih.

V Mariboru nam bo Robin predstavil svojo solo avanturo Trailer Trax, v kateri se glasbena podlaga, sestavljena iz elementov elektra, tehna, dubstepa, drum’n’bassa, rocka, popa (in vsega vmes), sreča s kratkimi filmi, trailerji nizkoproračunskih filmov in drugimi neobičajnimi vizualijami.

Kar vidite tudi slišite. Hexstatic z uporabo najnovejše Pioneerjeve tehnologije, ki jo je sicer tudi aktivno pomagal razvijati, zvok in sliko povezuje, reže in premetava v predstavo, ki vam bo odpihnila tako oči kot ušesa.

SSD
+++++++
Matej Sajko Modrinjak, vizualni umetnik, živi v Mariboru. Zaključil akademijo za umetnost na Dunaju (2005), ustvarjal vizualno podobo za gledališke predstave (Makbet-1999, Mali princ-2007, Osamljen-2008, Življenje je sen-2010, Srečni dnevi-2011, Diagnoza-2011) in sodeloval pri mednarodnih skupinskih razstavah z avtorskimi deli. Od leta 2014 deluje na mariborski sceni kot Vj Sajko.


Later Event: October 9
MC PEKARNA: Koala Voice