Back to All Events

HOSTEL PEKARNA: Delavnice produkcije elektronske glasbe za mlade


  • Hostel Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Z razširjeno različico projekta Deconstruct, bo poleg osrednjega dogodka potekal tudi teden izobraževanja na področju elektronske glasbe. Moči sta združili organizaciji Mkc Maribor in KID Alphawave ter pripravili delavnice produkcije na različnih nivojih in z različnimi temami. 
Delavnice so za mlade brezplačne, je pa na vsako obvezna prijava, saj je število mest omejeno, teme pa izjemno atraktivne in strokovno pripravljene.

PRIJAVNICA: https://surveyplanet.com/562a1e3b46d5bdb240a29108
(znotraj prijavnice izberete na katero delavnico se prijavljate)

torek, 17. 11. 2015 (16:00 - 20:00)
DELAVNICA PRODUKCIJE - OSNOVNA (1. del) / Blaž Vrečko


Po uspešni izvedbi in velikem zanimanju za delavnico produkcije elektronske glasbe, ki smo jo izvedli v oktobru, smo se odločili, da jo ponovimo tudi za ostale zainteresirane. Med delavnico bodo udeleženci spoznali osnove računalniških programov za glasbeno produkcijo (DAW), povezovali bodo komponente, spoznali vst instrumente in ekekte ter funkcije mixerja in pričeli z ustvarjanjem novega projekta. Delavnica bo prilagojena nivoju znanja prijavljenih.
Za koga? Delavnica je primerna za popolne začetnike, mlade, ki jih veseli elektronska glasba in se uvajajo v svet produkcije. 

sreda, 18. 11. 2015 (16:00 - 20:00)
DELAVNICA PRODUKCIJE - NAPREDNA (2. del) / Blaž Vrečko


Udeleženci bodo na praktičnih primerih uporabljali sampler in sekvencer, ustvarili beat, bass in melodijo, ter se, če bo čas dopuščal, začeli spogledovati tudi z uravnovešanjem frekvenc in nivojem oz. EQ-ingom in mixingom. Delavnica bo prilagojena nivoju znanja prijavljenih.
Za koga? Za mlade, ki že imajo izkušnje z osnovami produkcije elektronske glasbe oz. za tiste, ki boste obiskali torkovo delavnico.

četrtek, 19. 11. 2015 in petek, 20. 11. 2015 (16:00 - 20:00)
MIKSING in MASTERING / Blaž Vrečko


Pokrili bomo osnove zadnjega dela produkcijskega procesa, ki obsega uravnovešanje nivojev, dinamiko in glasnost elektronskega komada. Cilj je prikaz tehnik, ki pripravijo produkcijo, da je primerna na predvajanju pri višjih glasnostih (recimo v klubih) in da ne izgubi forme, ne glede na format v katerem se predvaja (da se dobro sliši tako na hi-fi ali avto zvočnikih kot na studijskih monitorjih in klubskih ozvočenjih).
Za koga? Za mlade, ki že imajo izkušnje s produkcijo elektronske glasbe in jih zanima zaključni produkcijski proces, ki skladbo pripravi na nivo, ko jo je možno predvajati v klubu, na radiu ...O mentorju


Blaž Vrečko je mednarodno priznan producent in avdio inženir, usposobljen predvsem na področju »miksinga« in »masteringa«. Sicer producira trance in techno, izdaja na založbah po vsem svetu, v preteklosti pa je sodeloval z mnogimi uspešnimi izvajalci, kot so Nina Pušlar in Manca Špik, če se dotaknemo pop glasbe. Kot tehnik je podpisan tudi na nekaterih albumih melanholične trip-hop producentke JunesHelen in etno dueta Kalliope, kot njegov največji uspeh pa najbrž lahko štejemo produkcijsko sodelovanje pri naslovni pesmi filmskega projekta Kresnik: The Lore of Fire, ki se je predstavil tudi v tekmovalnem delu festivala Cannes, zapela pa jo je slovenska »evrovizijka« Maja Keuc.