Back to All Events

VETRINJSKI DVOR: Deconstruct extended edition

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

BAM! Deconstruct se vrača, tokrat v razširjeni ediciji, v kateri bomo poleg tradicionalno krepkega tehno programa, poskrbeli tudi za izobraževanje v obliki delavnic in odprtega glasbenega laboratorija. Tedensko izobraževalno dogajanje, bomo v velikem slogu zaključili v soboto, 21. 11. v Vetrinjskem dvoru. Oder tokratnega Deconstructa bo pripadel madžarskemu, hrvaškemu in slovenskemu izboru artistov, ki bodo preizkušali temelje več kot 200 let starega dvorca v samem centru Maribora, češnjo na vrhu vsega dogajanja pa bo praznovanje 30. obrata letnega mehanizma mariborskega underground borca, Marka Lüka.

UNDERGROUND TECHNO EVENT / 21. 11. 2015 / VETRINJSKI DVOR

Na svežo lokacijo, ki je za nekaj stopnic pomaknjena v podzemlje, bomo tokrat prvič umestili krepke zvoke tehnoidnih koračnic, postavili mogočno ozvočenje in poskrbeli za dekonstruktno vizualno podobo. Z artisti iz Madžarske, Hrvaške, Makedonije in domačinov, bomo krušili dele starih grajskih sten in radirali podplate ob zvokih tehnoidnih butalic.

GABEEN / HU
Naked Lunch, Nachtstrom Schallplatten
https://www.facebook.com/gabeenlive

 Po uspešnem obisku na majskem Deconstructu in po izjemno pozitivnem odzivu publike, se v Maribor vrača madžarski težkokategornik Gabeen. Od prejšnjega obiska je svoji impresivni številki, ki presega 300 izdaj, dodal še izdaje na Darknetu, Naked Lunch in Dolma Records, njegove (tudi vinilne) release pa med številnimi drugimi redno vrtijo imena, kot so Dave Clarke, Tommy Four Seven, Perc, Heiko Laux, Speedy J, Inigo Kennedy, Gayle San, Industrialyzer itd. Gabeen, motiviran zaradi silnega vzdušja, ki ga je doživel na prejšnji ediciji Deconstructa, prihaja v Maribor napolnjen s svežim nabojem energije in izborom čvrstih butalic.

NITEVISION NV / CRO
Teksession, Collision
https://www.facebook.com/nitevision.nv
http://hearthis.at/nitevision.nv/

Ambasador varaždinskega tehna, ki svoj zvok polira že več kot desetletje, redno gostuje na eventih blizu in daleč, z organizacijo Collision, ki vključuje najaktivnejše artiste iz regije, pa ohranja in bogati sceno v Varaždinu in Čakovcu. V torbo že tlači najbolj dinamične komade, ki jih ima tehno za ponudit, saj se zaveda kako zahtevna je slovenska publika.

MARKO LÜK / SLO
Deconstruct, Destruktura 
https://www.facebook.com/markolukmusic
Tokrat v dvojni vlogi: v vlogi glasbosuka, ki za razširjeno edicijo Deconstructa pripravlja njegovo značilno mešanico industrijskih ritmov, temačnih zvokov in zajetnih subov, zmiksanih na tri decke in v vlogi slavljenca, ki bo v tistem dnevu vstopil v tretje desetletje. Ni boljšega načina, kot v zatemnjenem prostoru, ob tehno familiji, ki čuti glasbo, praznovati tako prelomno cifro.

MIND MACHINES / SLO
Heaven To Hell, Ketra
https://www.facebook.com/Mind-Machines-235152329984409/

 


Iz prve bojne linije založbe Heaven to Hell, in po uspešni seriji live actov, bo tokrat prvič na mariborskih tleh predstavil svoj DJ set. Teden kasneje potuje v Nemčijo, kjer bo na showcaseu iste založbe, dodal svoj košček v mozaik berlinskega underground dogajanja.

LYTEO / SLO
Innermind
https://www.facebook.com/lyteodj
http://lyteo.net/

BOJAN GEORGIEVSKI / MK
Deconstruct, Destruktura
https://www.facebook.com/RSN-1554555224822526/

 SUBSTAIN
/ SLO
Level Up
https://www.facebook.com/levelupdjs

+ VJ GREGA TANACEK / SLO
Hedonistic Creativity

 
DELAVNICE PRODUKCIJE ELEKTRONSKE GLASBE

Z razširjeno različico projekta Deconstruct bo poleg osrednjega dogodka potekal tudi teden izobraževanja na področju elektronske glasbe. Za vas smo pripravili delavnice didžejanja in produkcije, na vsako je obvezna prijava, več o njih pa izveste v spodnjem tekstu, kjer je tudi link do prijavnice.

torek, 17. 11. 2015 (16:00 - 20:00)
DELAVNICA PRODUKCIJE - OSNOVNA (1. del) / Blaž Vrečko
Po uspešni izvedbi in velikem zanimanju za delavnico produkcije elektronske glasbe, ki smo jo izvedli v oktobru, smo se odločili, da jo ponovimo tudi za ostale zainteresirane. Med delavnico bodo udeleženci spoznali osnove računalniških programov za glasbeno produkcijo (DAW), povezovali bodo komponente, spoznali vst instrumente in ekekte ter funkcije mixerja in pričeli z ustvarjanjem novega projekta. Delavnica bo prilagojena nivoju znanja prijavljenih.

Prijavnica: https://surveyplanet.com/562a1e3b46d5bdb240a29108

sreda, 18. 11. 2015 (16:00 - 20:00)
DELAVNICA PRODUKCIJE - NAPREDNA (2. del) / Blaž Vrečko
Nadaljevanje torkove delavnice. Udeleženci bodo na praktičnih primerih uporabljali sampler in sekvencer, ustvarili beat, bass in melodijo, ter se, če bo čas dopuščal, začeli spogledovati tudi z uravnovešanjem frekvenc in nivojem oz. EQ-ingom in mixingom. Delavnica bo prilagojena nivoju znanja prijavljenih.

Prijavnica: https://surveyplanet.com/562a1e3b46d5bdb240a29108

četrtek, 19. 11. 2015 in petek, 20. 11. 2015 (16:00 - 20:00)
MIKSING in MASTERING / Blaž Vrečko
Pokrili bomo osnove zadnjega dela produkcijskega procesa, ki obsega uravnovešanje nivojev, dinamiko in glasnost elektronskega komada. Cilj je prikaz tehnik, ki pripravijo produkcijo, da je primerna na predvajanju pri višjih glasnostih (recimo v klubih) in da ne izgubi forme, ne glede na format v katerem se predvaja (da se dobro sliši tako na hi-fi ali avto zvočnikih kot na studijskih monitorjih in klubskih ozvočenjih).

Prijavnica: https://surveyplanet.com/562a1e3b46d5bdb240a29108


INTERAKTIVNI GLASBENI LABORATORIJ
Centralna postaja / 16. 11. - 20. 11. 2015 (10.00 DO 16.00)

Ideja projekta "Interaktivni glasbeni laboratorij" je ustvariti eksperimentalno verigo, kjer se zvoki povezujejo v skupno glasbeno formo skozi analogne in digitalne efekte, oscilatorje, sintetizatorje in ostalo analogno in digitalno zvočno produkcijsko opremo. Ta eksperiment bomo odprli za vse zainteresirane in mimoidoče, ki bodo lahko sami poskusili iz verige zvočnih modulacij izvabiti kar najzanimivejše zvoke.

 
// INFO //
DECONSTRUCT
UNDERGROUND TECHNO EVENT
Lokacija: Vetrinjski Dvor
Vetrinjska ulica 30 (Grajski trg), Maribor
Vstopnina: 8 EUR

DELAVNICE PRODUKCIJE
Lokacija: Kulturni inkubator MKC
Koroška cesta 18, MARIBOR
Kotizacija: brezplačno / obvezna prijava
TRAJANJE: 17. 11. - 20. 11. 2015

INTERAKTIVNI GLASBENI LABORATORIJ
Lokacija: Centralna postaja
Koroška cesta 5, MARIBOR
Vstopnina: brezplačno
ODPRTO: 16. 11. - 20. 11. 2015
OD 10.00 DO 16.00