Back to All Events

DVORANA GUSTAF: Your Gay Thoughts


  • Dvorana Gustaf 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

YOUR GAY THOUGHTS / Gustaf / 10.12. / 20:30 / 5,00 EUR

Gregor Kocijančič (vokali, klaviature, elektronika, baskitara), Fejzo Košir (ritem, bobni), 
Luka Uršič (vokali, klaviature) 
Mina Fina (videoprojekcije) 
Michael Thomas Taren (besedila) 

Vse bolj odmevna ljubljanska glasbena skupina Your Gay Thoughts so žanrsko gledano post-pop bend, ki v svoje ustvarjanje vključuje močne vplive instrumentalne hip-hop scene, post-punka in melanholičnih popevk. YGT poleg vokalnega post-popa ustvarja tudi inštrumentalne elektronske komade; od downtempo hip-hopa do kalimba juke scene.

Your Gay Thoughts (YGT) so tudi zmagovalci Kulturnega evra CUK Kino Šiška.

Watercolors je njihov prvi album. Gre za tiho-glasen, filozofsko iščoč zvok, ki raziskuje paradoks in razpad, mehurčke in dih, osupljivost pritiskov v organizmu, novo ustvarjanje, novo sonce itn., prihodnost zemlje in živali in svetišče biosfere. Prebiva na razpotju sintetičnega in naravnega, jazzovskih akordov in beatov hip-hopa, med navdihom in izdelavo, popom in vesoljem. Album zveni kot prihodnost, v kateri se lahko vse pokrajine preteklosti raziskujejo v simulacijski komori. 

Prvenec The Watercolors, ki je 18. septembra izšel v treh različicah – digitalni, kompaktni in vinilni obliki – so na dan izida premierno predstavili na koncertu ob praznovanju šeste obletnice Kina Šiška.

5,00 EUR