Back to All Events

GRAMOFONOTEKA: Crowdfunding #3 - Dirty Dike & Dj Sammy-B side

  • Gramonfonoteka 21 Koroška cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)
gramofonteka-crowd.jpg

Gramofonotekin Crowdfunding - zbiramo za koncert DIRTY DIKE & DJ SAMMY B-SIDE (High Focus Records, UK)

Na podlagi dobre besede s strani The Mouse Outfit sta nas na naše presenečenje pred dvema mesecema kontaktirala Dirty Dike in DJ Sammy B-Side in izrazila željo po nastopu v Mariboru. Ker je želja po njunem nastopu obojestranska in ker sta, kot TMO pred njima pristala v najslabšem primeru na brezplačen dopust, je pred nami tretji crowdfunding.
Na pomoč pri organizaciji nam je že priskočil Zavod Udarnik, Klub Mariborskih Študentov KMŠ pa se je vpisal med prve crowdfunderje, saj je kupil 20 vstopnic za svoje člane in nam tako omogočil nakup letalskih vozovnic in s tem omogočil sam koncert .

Ker je namen crowdfundinga zagotovitev vsaj osnovnih stroškov organizacije in ker ti še niti približno pokriti, lahko crowdfundate in omogočite mirno izvedmo na naslednje načine:

- da prispevate 8 EUR (donacija zagotovi brezplačen obisk koncerta), tako da bodisi prineseš donacijo v Gramofonoteko, bodisi nakažeš na TTR Združenja Vinilija - IBAN SI56 0312 1100 0518 278 odprt pri SKB banki;
- da pomagate pri promociji crowdfundinga in koncerta;
- da predlagate svoj "inkind" vložek


DIRTY DIKE & DJ SAMMY B-SIDE (High Focus Records, UK)
DJ SPLINTA (639 Sound)
DJ WHO (Gramofonoteka)
11. december 2015
22:00 Zavod Udarnik
Crowdfunding prispevek: 8 EUR


DIRTY DIKE

Ali repa o tako nagnusni umazaniji, ki si je povprečen človeški um sploh ne more predstavljati, ali pa iskreno pripoveduje o srečanjih z življenskimi demoni, ki so ga izoblikovali v človeka, kakršen je danes - to počne Dirty Dike, pravi poosebljen rap »nepridiprav«, kot ga mnogi radi opišejo! 
Na sceni se je zares pojavil leta 2008 s prvencem »Bogies & Alcohol«, ki ga je izdal pod okriljem založbe School Bully Records. Leto kasneje je združil moči z Jam Baxterjem, Ronnie Boshem, Mr Keyem in Edwardom Scissortonguem in z njimi osnoval skupino Contact Play, ki je s prvencem »Champion Fraff« poskrbela za eno najbolj svežih in navdihujočih izdaj po več letih takratnega zatišja na angleški hiphop sceni. Leta 2011 je pri založbi »High Focus« izdal drugi solo album »Constant Dikestar«, na kateri je do danes izdal še album »Return Of The Twat«, kritično odobren EP »The Sloshpot« in lepo število featuringov z velikani kot so The Four Owls, Fliptrix, Dead Players itn; konec septembra letošnjega leta pa je izdal album z naslovom »Sucking Prawns in The Moonlight. 

Od pojava na sceni pa vse do danes se je iz nadobudnega, kričečega dvajsetletnika prelevil v izpiljenega in izjemno spoštovanega emsija, ki si je pridobil privržence in sledilce na vseh kontinentih, hladne pa ne bo pustil niti obiskovelce v Mariboru!


Kadar SAMMY B-SIDE ni prezaposlen z razturavanjem plesišč kot samostojni DJ, ga lahko na odru ujamete v družbi svoje bande Contact Play, Dirty Dika ali pa ga ujamete turati z ostalimi pripadniki založbe High Focus. Njegovi cuti in skratchi so prisotni na številnih izvrstnih vinilih izdajah izvajalcev, med drugim The Four Owls, Dirty Dike, The Mouse Outfit, Leaf Dog, Jam Baxter, Verb T, Split Prophets, Fpliptrix itd. Pred in po dogodku bosta za glasbo skrbela DJ SPLINTA in WHO.


Earlier Event: December 11
KGB: Tajni agent Čedahuči