Back to All Events

MARIBORSKA KOLESARSKA MREŽA: Iščemo kandidate za mladinski projekt Upgrade2015


  • Mariborska kolesarska mreža Partizanska cesta 21 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Iščemo kandidate za mladinski projekt Upgrade2015

Med 12. in 19. marcem 2016 se bo v Mariboru odvila 7-dnevna mladinska izmenjava na temo varovanja okolja in trajnostne mobilnosti, katere organizator je Mariborska kolesarska mreža.

Gostili bomo 35 mladih in mladih po srcu iz Slovenije, Nizozemske, Portugalske, Grčije in Bulgarije, ki bodo v okviru skrbno planiranega in doživljajskega programa iskali inovativne pristope in ideje, kako prebivalcem Evrope približati uporabo kolesa, javnega potniškega prometa in pešačenja.

Skupaj se bomo vozili s kolesi in avtobusom ter se podali na raziskovalne sprehode, debatirali o izboljšavah, pripravljali nacionalne večere, snemali videe, izdelovali letake. Ob tem pa vadili tuje jezike, spoznavali tuje kulture in sklepali prijateljstva.

Ker bo konferenca precejšnji organizacijski zalogaj, vabimo k sodelovanju tiste mlade (od 18 do 30 let), ki si želijo pridobiti praktične izkušnje z delom na projektu kot so organizacija, logistika, komunikacija, fotografija, administracija in socialni mediji. Pridružite se nam kot člani organizacijske ekipe in kot udeleženci!

Prostora je še za 6 Slovencev! Udeležba je brezplačna, poslati morate zgolj kratek e-mail na info@mobilnost.si s svojimi osnovnimi podatki (ime, priimek, datum rojstva, izobrazba, interesi) in kratkim odgovorom na vprašanje ‘Kako lahko kot posameznik prispevam k zmanjševanju toplogrednih plinov?’

Prijave zbiramo do sobote, 30. januarja 2016, tiste z najbolj inovativnimi odgovori pa bomo povabili na kratek pogovor.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Več o projektu in dosedanjih aktivnostih si preberite na blogu projekta!