Back to All Events

Pekarna Magdalenske mreže: Kako do pomembnih informacij?

  • INFOPEKA 16 Ob železnici Maribor, 2000 Slovenia (map)

Pekarna Magdalenske mreže te v sredo, 16. 12. 2015, ob 17:00 vabi v prostore MISC INFOPEKA na predavanje z naslovom »Kako do pomembnih informacij?«.

Brez informacij se je nemogoče pogovarjati o temah, ki so v družbi pomembne, na primer kakšno je naše okolje, kako se troši javni denar, kdo odloča o teh stvareh. Načeloma ima kdorkoli pravico pridobiti informacije od države, občine, njunih zavodov in podjetij. Sliši se lepo, pa vendar se včasih v praksi zdi, da “načeloma” dejansko pomeni “izjemoma”. Tudi informacije javnega značaja je treba znati iskati, poznati svoje pravice in vedeti, kako jih uresničiti. Na predavanju boste na praktičnih primerih spoznali kako najlažje pridobiti informacije, kakšne so vaše pravice in kdaj se splača vztrajati.

Z vami bo Tina Kraigher Mišič iz Odvetniške družbe Pirc Musar, ki je preden se je zaposlila v odvetniški družbi, vodila pritožbene postopke v zadevah dostopa do informacij javnega značaja pri Informacijskem pooblaščencu.

Pekarna Magdalenske mreže program izvaja v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnosti Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.