Back to All Events

PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE: Delavnica poustvarjanja literarnih del

  • INFOPEKA 16 Ob železnici Maribor, 2000 Slovenia (map)
delavnica poustvarjanja literarnih del.jpg

Vabljen/-a k udeležbi na delavnico kreativnega pisanja, ki bo potekala v sredo, 2. 12. 2015, od 17:00 do 20:00 in v četrtek, 17. 12. 2015, od 16:00 do 19:00 v prostorih MISC INFOPEKA. Rok prijave je 1. 12. 2015. Prijavite se lahko na naslov: infopeka@infopeka.org ali na 02 300 68 50, 041 481 246.

Na obeh delih delavnice se bomo osredotočali na družbeno-kritično vlogo literature in njenem vplivu na družbene spremembe. Za zgled si bomo vzeli monodramo Howarda Zinna: Marx v Sohu, ki Marxa postavlja v drug časovno-geografski in družbeni kontekst ter od bralca zahteva premislek o njegovih idejah in implementaciji le-teh v sodobni družbi. S seboj prinesi književno delo, ki je družbeno angažirano in v katerem nastopa oseba, ki te navdušuje. Skupaj bomo različne literarne osebe, ki so bile predstavljene skozi leposlovno delo, prestavljali v aktualen čas in prostor, iskali različne rešitve za razreševanje problemov, razmišljali o pomembnih dejavnikih, ki vplivajo na probleme ter razvijali sposobnost preoblikovanja in pisanja literarnih del.  V obeh delavnicah bomo poustvarjali nova besedila (pesmi, pripovedi, drame …) na osnovi književnih besedil.

Delavnico bo izvajal Tomaž Podbevšek, absolvent slovenskega jezika s književnostjo in gledališki performer. Namenjena je vsem, ki vas zanima literatura,  sposobnost vživljanja v drugega, razvijanje imaginacije in kritično mišljenje.


Earlier Event: December 1
KGB: Gospod predsednik
Later Event: December 2
RAJZEFIBER: Zgodbe iz rumenega fotelja