Back to All Events

CENTRALNA POSTAJA: Zaključek 2015 / Bojler edicija: EVIDENT - Blaž Peruš

  • Centralna postaja Koroška cesta 5 Maribor, Upravna enota Maribor Slovenia (map)

Zaključujemo letošnjo sezono in vas vabimo na zadnji dogodek v letu 2015:

Beli Šum #29 / Bojler edicija #6: BLAŽ PERUŠ in ZAKLJUČEK VITRIN - ”Maribor Centr@l

PRENOS V ŽIVO: 
http://www.centralnapostaja.si/Default.aspx?ModulID=1053

Beli Šum 2015 – ciklus sodobne av produkcije

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo - se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obehslovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) presega lokalno zasidranost. Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.

Bojler edicije

S konceptom bojler edicije želimo predstaviti lokalne DJ-e, ki so že delno uveljavljeni ali se šele uveljavljajo v podzemni sceni. Zavedamo se njihovega potenciala, zato si želimo to izkušnjo deliti tudi s širšo publiko. V prihodnjih dogodkih bomo gostili navdušence nad elektronsko glasbo, ki bodo s svojim intimnim stikom s publiko v živo zagotovili glasbeno harmonijo. Preko internetnega prenosa v živo pa bodo lahko svoje sposobnosti prikazali še širši publiki. S tem združujemo/povezujemo notranjo in zunanjo plast plesne glasbene scene.

EVIDENT

Blaž Peruš, producent, dj in performer, je navdušenec nad pripovedovanjem zgodbe preko zvoka. V klubih se pod imenom Evidentposveča mešanju berlinsko-amsterdamske selekcije s tršimi ambientalnimi zvoki. Med Live performansi pa poslušalce poveže s pripovedovanjem lastne produkcije s primesjo dodatnih zvočnih in vokalnih efektov. Kot producent se posveča bolj “spacey-house” elektronski glasbi. Vodi tudi glasbeno založbo Soundhitechtures, kjer je produkcija osredotočena na ustvarjanje vesoljske glasbe v zemeljski obliki. 

http://soundhitectures.com/
http://placessophiegoes.blogspot.si/2015/08/evident-interview.html 

Vabljeni, vstopnine ni!


Earlier Event: December 23
UGM: Predavanje / Hyper-Photo-Graphic
Later Event: December 23
PAJKOVKA