Back to All Events

KGB: Etnika - Nimetu, Titi Robin "Taziri" Trio

  • KGB 5 Vojašniški trg Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Dvojni koncert v klubu KGB.

20:30 - NIMETU (Andrej Hrvatin)
solo koncert (udu in obročni bobni, kalimba, indijanske piščali, klarinet, kaval, looper)

Multiinstrumentalist, skladatelj in raziskovalec zvočnih pokrajin.
Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na "Sonic Art" rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY. 
Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih. 

21:30 - TITI ROBIN "TAZIRI" TRIO (F, Mar)

Titi Robin - kitara, oud, buzuki
Mehdi Nassauli - vokal, gimbri
Habib Meftah Boushehri - tolkala

"I do think he is one of the world's great musicians and visionaries." Charlie Gillet, BBC-London, 2009

Thierry Titi Robin se je s spajanjem francoske tradicionalne glasbe s cigansko in orientalsko kulturo ukvarjal še preden so v zgodnjih osemdesetih termin "world music" sploh izumili. 
Gre za enega največjih in najplodovitejših francoskih skladateljev, ki je doslej izdal že čez 20 lastnih albumov, sodeloval pa je še na mnogih drugih. Snemal je tudi z Gipsy Kingsi (Somos Gitanos) in Esmo Redžepovo (My Story).
Titi Robin je večni popotnik med glasbenimi svetovi, ki so se razvrstili na transverzali od radžastanske puščavske rože Jaipurja do peščenih plaž maroškega Agadirja. V njegovi glasbi je moč slišati flamenko, jazz, pa indijske, afriške in ciganske ritme ter lestvice.
Pri njegovem zadnjem projektu se mu je pridružil mojster gimbrija, tolkal in vokalist Mehdi Nassouli, ki postaja v Maroku eden glavnih protagonistov na področju gnawa glasbe.
V triu jima družbo dela še eden najbolj iskanih tolkalcev zadnjih let Habib Meftah Boushehri, ki smo ga na Etniki že imeli priložnost videti in slišati s kvartetom Niyaz & Azam Ali.