Back to All Events

DVORANA GUSTAF: Punk rock koridor

  • Dvorana Gustaf 16 Ob železnici Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)
KRIK DISNEYLANDA
Krik Disneylanda so se prvič zbrali leta 1997 ko sta se Mali in A. K. znašla z neko opremo v backstageu Gala Hale na Metelkovi in po parih urah ugotovita, da to ni za nikamor in zadovoljno nadaljevala, dokler se jima čez par dni ni pridružil Panda, ki si je od nekoga uspel sposoditi bas kitaro. Začeli so nastajati prvi komadi kot plod uporabe tekoče hrane in trdih goriv. Bend se je odločil (pri)zadet ustvarjat nekaj čim bližje glasbi, za razliko od vaših staršev, ki so se v takem stanju potrudili narediti nekaj čim bližje otroku (aha, o tebi govorimo). Ker pritok svežih goriv ni pojenjal, je začel nastajati materjal za 7". Po odhodu A. K. v službo v firmo Elvis Jackson, ga je nadomestil Hipi. Nadaljevali so na turnejah in postopoma je volja za ustvarjanje popularne glasbe ugasnila, kajti bend je potreboval trenutek koncentracije. Po 12 letih se jim je uspelo kratkoročno skoncentrirat in se dobiti v staro novi postavi, kjer A. K. sedi in Mali stoji in Darči tudi. »In danes smo še vedno tu, z vami, z vašimi hčerami, da ne rečemo ženami. Ampak v tekstih največkrat omenjamo Vašo Mati (nič osebnega). Pač banda neotesana!«

http://www.discogs.com/artist/2253210-Krik-Disneylanda
https://krikdisneylanda.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/moredopetous


DREK U PEST
Nastanejo novembra 2004, ko se Tkalc in Jaka ob druženju z drugimi pankerji iz dolgočasja dogovorita, da bosta ustanovila nov bend, ki bo zajemal staro šolski pank. Še isti večer v svoje vrste zvabita Roka, ki naj bi zavzemal ritem sekcijo na tolkalih. Po nekaj vajah in nastalih novih pesmih ugotovijo, da potrebujejo dober vokal. To vlogo prevzame Katja in v tej zasedbi Drek u pest že 10 let ropotari in dela galamo. V tem obdobju izdajo 3 cd-je, okrašene z lastno avtorsko glasbo. Za seboj imajo že prek 100 koncertov, tako na domači kot tudi tuji sceni.

https://www.facebook.com/pages/Drek-u-pest/287996846978


SEREŠ
Bend je nastal na pogorišču legendarne orto punk skupine Srou pa letu. Po tem, ko je skupino žal zapustil legendarni frontmen Šulc, je med fanti zavladalo dolgočasje, zato so se Vojc, Zdene in Tkalc junija letos, ko niso več videli izhoda iz nastale krize glede glasbene ustvarjalnosti odločili, da nadaljujejo v istem ritmu, a z drugim pevcem. Pridruži se jim 'šlager pjevač' Miha Grčar, ki baje nič ne zaostaja s početjem všečnih vragolij na odru. Trenutno so v fazi ustvarjanja, a kljub temu pripravljeni na nove podvige na zloglasni glasbeni sceni drugo ligaških bendov. Svojo glasbo bodo najprej predstavili domači, kransterdamski publiki.

https://www.facebook.com/pages/Srou-pa-letu/127293014013229


Earlier Event: November 20
KGB: Koncert skupine Katalena
Later Event: November 20
JAZZ KLUB SATCHMO: Raggalution