Back to All Events

NE-PIKNIK

  • Moment piknik Mestni park v Mariboru (map)

piknik ljubiteljev Ne-institucionalne gledališke produkcije

 6. 6. 2015,  Mestni park v Mariboru


Moment v sodelovanju s skupino ZIZ organizira Ne-piknik, piknik vseh piknikov ljubiteljev neinstitucionalne gledališče produkcije. Če se štejete med nas, pograbite svojo piknik košaro, odejo, slamnik, kozarec ali dva, prigrizek in pijačo ter se nam pridružite pri soustvarjanju piknikovanja.

Intimni oder združuje produkcije, ki nastajajo v okviru Inkubatorja Moment in gostujoče predstave, ki se v inkubator vključujejo preko Kritiško-producentskega laboratorija. Je obenem poligon netipičnih gledaliških predstav, ki ga tudi fizično vzpostavljamo na GT22 (Glavni trg 22, Maribor); natančneje v kleti, nekdanjem nočnem klubu Mona Liza. Cilj intimnega odra je krepiti neodvisno uprizoritveno sceno v mestu. Ustvarjalcem in generacijam prihajajočih mladih avtorjev pa zagotoviti prostor ustvarjanja in razvijanja.

Kaj je idealni oder? Pogovarjali bomo in raziskovali, kaj je idealna lokacija gledališča, kako izgleda idealni oder in kako se v idealnem gledališču počuti publika. Kakšen je stik oz. odnos med publiko in igralci? S katerimi umetniškimi/kulturnimi formami se gledališče povezuje? Kakšen je idealen občutek po ogledu predstave?


Earlier Event: June 6
Čitalnica na dvorišču
Later Event: June 9
Risba