Back to All Events

ZIRCUS / Mark Van J

  • MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

ZircuS je sedemčlanska koroška elektro/rock/tribal skupina, ki obstaja že od leta 2004. Močni, glasni, na trenutke mistični, hitro spremenjlivi zvoki, ki z njihovo videoprojekcijo naredijo edinstveno stanje med virtualnim in realnim svetom. Njihove koncerte ljudje opisujejo, da so unikatni, surovi, futuristični, ki ne puščajo udeležence koncerta v ravnodušnem stanju. Lahko bi rekli, da skupina plava med elektronike a...la JUNO REACTOR, a na drugi strani pa kontro dajejo skupine kot so TOOL, NINE INCH NAILS, WHITE STRIPES...no, če res želite definirati njihov stil, vam priporočamo, da ne izgubljate časa s tem, ampak se prepustite glasbi, ki jo izražajo. Večina glasbenih novinarjev jim je raje nadela naziv, da so »nadžanrski«.

Skupina je nastopila že na večjih festivalih in klubih po Sloveniji, tudi na prostoru bivše Jugoslavije (SCHENGEN FEST, NOVI ROCK 3.0, EXIT FESTIVAL, 9. ŽUR Z RAZLOGOM, ROCK U RAVNICI, FESTIVAL LENT, TRNFEST...) in zelo uspešno prestavila svoj prvi uradni plošček na lanski poletni turneji imenovani EPIC TRIBE, ki je zavzemala klube na prostorih bivše Jugoslavije.

Skupina je izdala njihovo prvo uradno ploščo, imenovano EPIC TRIBE, 24.9.2010 pri založbi Radia Študent v Ljubljani, ki je v roku mesca dni dobil prek 12000 download-ov samo preko torrent tracker-ja MININOVA. Kje so šele ostale statistike? Poleg tega je skupina bila nominirana za glasbeno nagrado INDEXI za najboljši debitantski album na področju bivše jugoslavije leta 2010. Debitantski album EPIC TRIBE je 1.9.2011 tudi doživel digitalni izid preko spletnih trgovin kot so Itunes, Amazon itd.

1. Maja 2012 so pri založbi Radia Študent v Ljubljani pod produkcijskim okriljem Petra Penka izdala njihov drugi uradni CD z imenom AWAY FROM THE SAFETY ZONE. Njihov novi album vsebuje deset novih pesmi, ki so nastajale od izdaje njihovega prvenca EPIC TRIBE (2010). Na albumu najdemo eklektično simbiozo žanrov, kar je po definiciji Pop v najžlahtnejšem pomenu.

Marca 2014 je skupina v samozaložbi izdala njihov tretji studijski album imenovan »The Machine's Got Mean.


ZircuS so:

ALEŠ GANGL: Vocal, Electronics
MAX GREGOR: Guitar, Bass
UROŠ BRAČIČ: Drums
TOMISLAV GANGL: VJ
ROK BRICMAN - SKERI: Guitar
ALEŠ KREVH: Electornics
MARKO ŠTRUC: Drums, Djembe
BOJAN BEBER VOCK: Drums

Več:
FACEBOOK: http://www.facebook.com/ZircuS
URADNA SPLETNA STRAN : www.zircusart.com
VIDEO MAPPING PROJEKT SVETLOBNI STOLP 2012: http://vimeo.com/34657331
LIVE VIDEO:  http://www.youtube.com/watch?v=GhMnoCAOGd0
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=K6kT5m7hXM0


MARK VAN J:

Marko Jakopanec, Mariborčan, ki je večino svojega življenja preživel v Kanadi, kjer je tudi pričel z rolanjem muzike. Prepričal ga je nastop še ene legende mariborske DJ scene, Markoman-a. Kmalu je osvojil Slovenijo in rolal tudi z DJ-i, kot so John B, Generic, Subtone + Stalker, Markoman, Tsunami in DJ Hose. Trdim ritmom D'n'B dodaja melodiko in to odlikuje njegov unikaten stil, kateremu pa dodaja tudi primesi Dubstepa, Housa in Glitch hopa.
Če ga je Dub Fx hotel zravn na turnejo vzet, pa ni hotel it, pol mora že bit neki na tem :)

http://www.darisk.artemis.feralhosting.com/mixes/Mark%20Van%20J%20-%20Rush%20Hour%20Mix.mp3


Later Event: June 20
MC Piknik