Back to All Events

Forumska predstava "Gledališče na klic"

  • Galerija K18 16-18 Koroška cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Transformatorji in Transformatorke bomo kot 'Gledališče na klic' poskusili odgovoriti na vaše predloge in vprašanja situacij zatiranja iz prve roke v nedeljo, 21. 6. 2015, ob 18:00 v Galeriji na Koroški 18.

Gledalci boste povabljeni, da z njimi delite konkretne situacije zatiranja, ki jih bodo samo za vas sveže in vroče uprizorili v kratko forumsko predstavo ter skupaj z vami, gled-igralci iskali alternative in načine soočenja z zatirajočimi situacijami.

Gledališko-aktivistična skupina Kud Transformator ne želi producirati visoke umetnosti, ampak se približati ljudem. Transformatorji in Transformatorke svojo ustvarjalno energijo črpajo iz aktualno-družbenih tematik ter jih publiki (gled-igralcem) ponujajo v okus, obdelavo, preoblikovanje in konstruktivno kritiko. Nnjihova specialiteta je delovanje po principu 'gledališče na klic'. Sladostrastno, izvirno, humorno in radodarno gledališko kuhinjo začinjamo z drznimi intervencijami - po potrebi in ad hoc. Ko zapiha transformatorski duh, vzplamtita ognjeviti socialni čut in potreba po spremembah in transformacijah. Skratka, uporništvo še nikoli ni bilo tako zabavno, koristno in z razlogom.

Kulturno umetniško društvo Transformator ali krajše KUD Transformator je bilo ustanovljeno januarja 2012 iz potrebe po širjenju in nadgrajevanju gledališko-aktivističnega poslanstva, in sicer predvsem, a ne izključno v tehnikah gledališča zatiranih, za izvajanje katerih so se člani gledališko-aktivistične skupine predhodno usposabljali

Izvedba in produkcija: Kud Transformator
Soorganizacija: Pekarna Magdalenske mreže

Vstop prost.


Later Event: June 21
"IZBINE GLASNE PRIPOVEDKE"