Back to All Events

navogaluGT22 - Underground pingpong turnir

  • GT22 22 Glavni trg Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Underground pingpong turnir

navogaluGT22 (vhod z Židovske ulice), petek, 3. 7. 2015, predstavitev 12.00, začetek turnirja 16.00 (prijave do 2. 7. 2015 oz. do zapolnitve 48 prostih mest na: puhar.rene@gmail.com)

 

V mestu ob Dravi se je v minulem letu začelo razvijati več prilagojenih različic namiznega tenisa (pogovorno pingponga) – namizne igre, ki je po celem svetu priljubljena med vsemi generacijami, spoli in socialnimi sloji. Vse omenjene variacije pingponga, vsaj te, za katere trenutno vemo, so se pričele razvijati med ljudmi, ki so se doslej udejstvovali v polju kreativnih industrij in kulturne produkcije; s pingpongaškim gibanjem pa te skupine posegajo tudi na področje športnih iger, kar kaže na njihovo širšo ambicijo po oživljanju prostorov, trgov in mesta kot takega. Med doslej najbolj prepoznavnimi variacijami je potrebno izpostaviti Bookpong, kjer udeleženci igre namesto z loparji igrajo z (svojimi) literarnimi izdelki, ki se je pričel razvijati v Kinu Udarnik in postal zelo popularen v literarnih krogih. Še ena precej popularna variacija pa izvira iz kletnih prostorov GT22 (nekdanja Mona Lisa), kjer so v letu 2014 pričeli z organiziranim igranjem in prirejanjem turnirjev v Undergorund pingpongu (ljubkovalno tudi Gaza pingpong). Posebnost tovrstne variacije so rekviziti (miza je na primer del trajnostnih učinkov EPK, saj je del umetniške inštalacije, ki je leta 2012 bogatila Glavni trg), posebno kreativno dimenzijo pa je treba pripisati tudi loparjem in prilagojenim pravilom igre.

 


3. 7. 2015 bo od 12. ure naprej potekala predstavitev Underground pingponga, kjer boste lahko tudi sami poprijeli za loparje. Tega dne bo namreč od 16. ure naprej potekal tudi turnir, ki bo popolnoma odprte narave, kar pomeni, da se ga lahko udeležite vse generacije, spoli in socialni sloji. Zaželena sta olimpijski duh in občutek za fair play. Udeležba bo popolnoma brezplačna, vso potrebno opremo in pravila pa prejmete na licu mesta. V uvodnem delu tekmovanja se bo igralo v skupinah, nato na izpadanje. Finale bo na sporedu v poznih večernih urah. Prijave na turnir sprejemamo na mail puhar.rene@gmail.com do 2. 7. 2015 oziroma do zapolnitve 48 prostih mest. Vabljeni!


koprodukcija: Festival Lent 2015 - Narodni dom Maribor