Back to All Events

KULTURNI KLUB DVOREC - FESTIVAL LENT - Icotovi zobi

  • Klub Dvorec 30 Vetrinjska ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

11. 7. 2015 ob 22:00 Ico - Icotovi zobi


Icotovi zobi je band, ki ga sestavljajo kočnik na bobnih, sekalec in štirka spodaj desno na kitari ter modrostni na baski. Ceneni implantat na mikrofonu pa recitira stare in nove komade mariborskega reperja, ki se predstavlja pod imenom Eyeceeou oz. Ico Lumbago. Radi pojejo evergreene, kot so Ležerno je moderno in Mali princ z albuma Samo bedak in sila (2006, Jernastyle records).

"Mi smo semena, zasajena v sivi kraj, pomlad je v nas, ne čakaj na maj," v komadu Lepota po mariborsko pravi Eyeceeou, tamkajšnji reper, na svojem prvencu. Kombinacija rim, v katerih se nizajo znani izrazi, obrazi, fraze in prava mariborščina (polna slavizmov namesto lublanskih anglizmov), morda prvih nekaj postaj na CD-ju še ne prebija do stropa, vendar nato v kotalečem se nizu komadov kot Pi in Mali princ več kot dobro spelje do konca en polčas dolg trip.
S kakovostno produkcijo trasira model obdravskega east side sivega blokovskega repa za zgled mulcem v hlamudračah. "Naslednji dan abstiniram? Ne, absintiram. Cuker flambiram ..." Vredi. (2006, Jernastyle Records)
(Elvis | Mladina 34 | 25. 8. 2006)

Vabljeni v Kulturni klub Dvorec na nepozabno hip hop raperski večer.