Back to All Events

Jure Kralj / razstava fotografij / Foto Kamra

  • Hostel pekarna 16 Ob železnici Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Odprtje v petek, 17. julija ob 18.00

+ DJ PARTY

/za glasbo bodo poskrbeli člani radia voiceofunderground in DJ F CLEF/

Hostel Pekarna, Ob železnici 16, Maribor

Vabimo vas na odprtje razstave fotografij Maribora Jureta Kralja v razstavišču hostla Pekarna ter na prijetno druženje na terasi hostla.

Pridite, pestro bo!

Razstava bo na ogled do 30. 9. 2015.


 JURE KRALJ

 

Jure Kralj kot najmlajši fotograf Foto kamre svoj pripovedni stil še razvija. Je zelo zavzet, veliko potuje in fotografira ter eksperimentira predvsem z Nikonovo opremo. Osebno obožuje barvitost in raznolikost, veliko časa pa posveča tudi raziskavam in učenju na internetu.

 

Razstavljena serija v središče postavlja mesto Maribor. Prvič je bila razstavljena v sklopu iniciative Živa Koroška, julija letos. Fotografije so stilsko večinoma ultramoderni panoramski posnetki ali retro vedutne upodobitve mesta kot celote. Včasih izpostavi tudi kak mestni arhitekturni motiv - privlačijo ga predvsem študije mostov - ki ima vedno likovno podstat. Fotografije so kontrastne, s posebnim koloritom, ki ga avtor še razvija, je pa že sedaj prepoznaven skozi pričujočo serijo. Več Juretovih fotografij si lahko ogledate na spletni strani www.fotokamra.si, kjer ga najdete med tematskim sklopom Maribor.