Back to All Events

ZAVOD UDARNIK: Letni kino na Piramidi


  • Piramida Mestni park Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Foto: Srđan Trifunović


Zavod Udarnik letos znova že prej seli svoj filmski program na prosto po novih lokacijah in v sodelovanju z novimi partnerji. Tako bo ves avgust v znamenju filmskih užitkov pod milim poletnim nebom. Že jutri stopamo na plin, saj se začenjata kar dva projekta. Znova se bodo ob vikendih odvijale projekcije na prekrasni lokaciji na mariborskem hribu Piramida, v sodelovanju z zadrugo Vina Piramida Maribor, z.o.o. Prav tako pa se v programskem sodelovanju z nami začenja letni kino na nič manj izvrstni lokaciji na Letnem gledališču Ruše.


PETEK, 28. AVGUST
 

21.00 NE JOČI, PETER

France Štiglic, Slovenija, 1964, 60 min

Partizanska zgodba z otroki v glavnih vlogah. Dva partizanska minerja dobita častno zadolžitev, da tri vojne sirote prepeljeta iz nevarnega območja, kjer potekajo boji, na varno osvobojeno ozemlje. Na začetku se minerja počutita ponižana, saj si želita kakno večjo akcijo, toda kasneje z otroki postaneta velika prijatelja, e posebej z najmlajim Petrom, ki je glavni povod za vse smene ali nežne prizore.


SOBOTA, 29. AVGUST
 

Preddogodek retrospektive Ekstremno slovensko

21.00 CVETJE V JESENI

Matjaž Klopčič, Slovenija, 1973, 122 min

 

Doktor Janez je že nekoliko starejši odvetnik, ki se je naveličal mestnega življenja. Za nekaj tednov se odpravi k svojemu sorodniku na deželo. Odvetnik je navdušen nad kmečkim življenjem, še posebej zato, ker sreča Meto, sorodnikovo hčerko. Janez in Meta se zaljubita, delata na kmetiji in hodita na sprehode. Janez se mora vrniti v mesto, kjer ga čaka delo, toda Mete ne more pozabiti. V Metini bližini kupi kmetijo in očeta prosi za njeno roko. Ko Meta izve, da bo Janezova žena, ne prenese prevelike sreče in mu v naročju umre.

Film napoveduje obširno retrospektivo slovenskega filma, ki jo bo kino Udarnik začel predvidoma konec septembra. Več o tem kmalu …


NEDELJA, 30. AVGUST

Program kratkih študentskih filmov AGRFT

21.00 UDARNIK X AGRFT

1.MEDIJSKI PROJEKT MURKO – Nejc Levstik

(dolžina: 18min)

http://kumba.agrft.uni-lj.si/ZAC/index.asp?PID=11732&l=0

2. FRANČEK IN OTILIJA – Vid Hajnšek

(dolžina: 13min 41s)

http://kumba.agrft.uni-lj.si/ZAC/index.asp?PID=11344&l=0

3.  KJE SI STARI? – Tosja Flaker Berce

 (dolžina: 20min 30s)

http://kumba.agrft.uni-lj.si/ZAC/index.asp?PID=10810&l=0

4. AMELIA – Blaž Završnik

(dolžina: 19min 57s)

http://kumba.agrft.uni-lj.si/ZAC/index.asp?PID=11399&l=0


O nadaljnjem programu in morebitnih odpovedih ob slabem vremenu vas bomo sproti obveščali.