Back to All Events

Prvi participatorni video Živa Koroška

  • Centralna postaja 5 Koroška cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Namen akcije je so-ustvarjanje video produkta, ki bo obeležil dogodek, hkrati pa ponudil material za bodoče projekte ter razširil poglede radovednim turistom in gostom festivala Lent. Cilj projekta je postaviti mesto Maribor kot izbrano turistično destinacijo, s poudarkom na predstavitvi Koroške ceste kot prizorišče kulture, obrti, gostinske ponudbe s presekom arhitekturnih biserov in skritih dvorišč. S predstavitvijo vseh akterjev na Koroški cesti želimo umestiti vso to produkcijo na zemljevid strateško pomembnih točk mesta, kot načina, ki zagovarja lokalno ter usmerja delovanje v okvirih trajnostnega razvoja mesta predvsem kot rešitev za revitalizacijo starega mestnega jedra ter prepoznavnost mesta Maribor tudi širše.

Vabljeni v nedeljo 5.7. 2015, da s kamerami, telefoni, fotoaparati in drugimi napravami posnamete dogajanja na Živi Koroški. Zbira se razne izjave, fotografije, video posnetke, kolaže, ki bodo vsi zajeti v participatornem videoposnetku.

Materiale sprejemamo na info@centralnapostaja.si, najraje v obliki wetransfer.com. Participatorni videoposnetek, dokumentarni film, video ali avdio razglednica, vse nastalo si boste lahko ogledali na spletni strani Centralne Postaje www.centralnapostaja.si in na portalu Maribor is the future http://www.novimaribor.com

Lahko bi rekli tudi, da je videozapis Živa Koroška propagandni film “od spodaj”, iz same baze v afirmativni ideji ureditve peš cone v ožjem središču urbanega dela mesta.

Živa Koroška se (po)snema.

Povej naprej :)