Back to All Events

ROMANI KAFENAVA: Hip hop koncert GIPSY MAFIA

  • Romani Kafenava 34 Gorkega ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Kdaj: 2. avgust 2015 ob 19.00
Lokacija: Romani kafenava, Gorkega 34, Maribor
Namen: Obeleženje Dneva spomina na romski genocid

VSTOP PROST 

„JA SAM ROMNI I DOSTA MI JE VIŠE,

NECU VIŠE SLUŠATI VASE TRULE PRIČE.

OVO JE MOJ ŽIVOT I JA RADIĆU ŠTA HOĆU,

SVOJE ODLUKE OD SADA SAMA SEBI DONEĆU” 

Gipsy Mafia sta dva brata predstavnika Hip hop scene iz Srbije. Njihove pesmi predvsem govorijo o diskriminaciji in svetovnih problemih, ki se tičejo rasizma, nestrpnosti, sovražnega govora, predsodkih, stereotipih in pdb. Dvojec je že izdal eden album, imenovan »Ciganska Posla«. Zdaj, po končanem svojem drugem albumu so priredili turnejo v okviru katere se bodo drugega avgusta, na Dan spomina na romski genocid predstavili mariborski publiki in opozorili na dogodke iz preteklosti in trpljenja Romov v II. svetovni vojni.

Nastopala sta na številnih punk in hip-hop prireditvah, večinoma v alternativnih protifašističnih prostorih na prostoru bivše Jugoslavije, na Češkem, v Franciji, Nemčiji in Romuniji.


Več o njih si lahko ogledate na:

Youtube Link: https://www.youtube.com/user/Guncy85

Facebook Link: https://www.facebook.com/GipsyMafia

Bandcamp Link: https://gipsymafia.bandcamp.com/album/ciganska-posla-220.30 Ogled filma Violine so prenehale igrati / And the Violins Stopped Playing


Violine so prenehale igrati je poljsko - ameriška zgodovinska drama napisana, producirana in režirana s strani Alexandra Ramatija na podlagi njegovega biografskega romana o skupini Romov živečih na Poljskem, ki so bili prisiljeni pobegniti pred preganjanjem nacističnega režima na vrhuncu Porajmosa (Romskega holokavsta), med drugo svetovno vojno.

To je resnična zgodba o skupini Romov v okupirani Poljski za časa druge svetovne vojne, ko soočiti grozote in tragedije pozabljenega holokavsta.