Back to All Events

LETNI ODER RUŠE: Rambo Amadeus, Repetitor, Koala Voice in Billy Noir

  • LETNI ODER RUŠE Pod goroj Ruše, Ruše, 2342 Slovenia (map)

RAMBO AMADEUS (Črna Gora)
Eden najvidnejših in najvplivnejših akterjev postjugoslovanske glasbene resničnosti. Rambo Amadeus je glasbenik, ki je svojo glasbo označil za turbofolk, še preden se je ta v devetdesetih letih razcvetel po večjem delu hribovitega Balkana. A v nasprotju s turbofolkom glasba Antonija Pušića, kar je Rambovo pravo ime, s svojimi satiričnimi besedili in mešanico sodobnih ter tradicionalnih glasbenih žanrov kljubuje ustaljenim normam vsakdanjega življenja v naši regiji in tudi zunaj njenih meja. Rambo na ironičen način secira in kritizira politično in družbeno dogajanje, zaradi česar je obveljal za nekakšnega »opinion makerja« nekdanje jugoslovanske scene.

REPETITOR (Srbija)
Repetitor, garažni rock / post-punk trio iz Beograda, so nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka. S svojima dvema ploščama Sve što vidim je prvi put in Dobrodošli na okean so se Repetitor hitro zavihteli na vrhove lestvic, bili deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa hitro širili svojo bazo oboževalcev. Repetitor so odigrali nešteto koncertov širom Balkana, izvedli tri evropske turneje, ter nastopili na vseh ključnih festivalih v regiji (Sziget, Exit, Pohoda, INmusic, Terraneo, SuperUho, Lent ...).

KOALA VOICE (Slovenija)
Včasih zaletavo razbijaški, drugič že prav nesramno popoidni. Svojo glasbo mešajo z glasbo, ki jo radi poslušajo in pri tem venomer preizkušajo nove načine ustvarjanja. Besedil se lotevajo poetično, medtem ko melodijo delajo iz občutenega. Žanrsko jih ljudje uvrščajo vse od modernega popa, indie alternative, roka 70-ih, progresije, odvisno pač od tega, kar v danem trenutku vsak posamezni poslušalec vidi, sliši, začuti. Koncertirati so pričeli novembra 2012 in od takrat naprej so izredno aktivni. Poleg manjših klubskih koncertov so nastopili na Vičstocku 2013, Rock Otočcu 2013, zabeležili zmago na Festivalu Vizije 2014 ter zmago na Špil ligi 2014, letos so nastopili na festivalu Exit, pot pa jih je zanesla celo v daljno Moskvo. 

BILLY NOIR (Slovenija)
Toxsick in Besni Dante že leta ustvarjata v solo ali drugih projektih. Tokrat pa sta združila svoje lirične moči in nastal je Billy Noir. V kratkem izdajata tudi svoj prvenec z naslovom Debela knjiga z udarnim naslovom. Rdeča nit albuma so v hip hop okolje prenesene predelave pravljic in novel. Pod večino produkcije se je podpisal mariborski težkokategornik Šuljo, ki deluje v kolektivu Tekochee Kru, svoj del pa je pristavil tudi domačin Emiljo AC.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima, v Hiši vstopnic Europark in Športnem parku Ruše.

Predprodaja: 8 €
Na dan dogodka: 10 €