Back to All Events

LETNI ODER RUŠE: Let3, Rockodelci in Lauženki

  • Letni oder Ruše Pod goroj Ruše, Ruše, 2342 Slovenia (map)

LET3 (Hrvaška)
Kultni reški rokerji, ki nas s svojimi performansi vedno znova zbodejo in dvignejo nemalo obrvi, bodo tokrat prvič zavili v amfiteater letnega gledališča v Rušah. Znani po svojih provokativnih besedilih, so se nazadnje lotili mladine hrvaškega HDZ-ja in nemške kanclerke Angele Merkel. Brez dvoma so bend, ki spada v sam vrh balkanskih glasbenih skupin, ne samo po kvaliteti, ampak tudi po direktnosti, vulgarnosti in neomejeni domišliji.

ROCKODELCI (Slovenija)
So skupina, ki nepretrgoma že 20 let izvaja predvsem avtorsko glasbo, ki je pravo zlitje (fusion) bluesa, rocka, funka ter ostalih glasbenih izrazov. Pri ustvarjanju se ne omejujejo, temveč intuiciji puščajo prosto pot. Z leti se je v skupini izmenjalo kar nekaj odličnih glasbenikov. Danes že kakšno leto delujejo v tej novi zasedbi odličnih prijateljev in glasbenikov Damir Knez (avtor, vokal, kitare, orglice), Stanislav Polič (bas kitara) in Janez Korošec - Jupa (bobni).

LAUŽENKI (Slovenija)
Lauženki v programu »Poklon Novemu valu« obujajo svetle tradicije enega najkreativnejših obdobij v razvoju rock'n'rola v nekdanji Jugoslaviji. Gibanje Novi val, ki je imelo težišče na relaciji Beograd – Zagreb – Ljubljana, je močno vplivalo na nastanek Lauženkov, ki so bili del burne slovenske scene v 80-ih. Bili so tudi med ustanovitelji znamenitega ruškega kluba Rumlkukl.
Novi val oživljajo s programom najpomembnejših skupin tistega obdobja kot so Idoli, EKV, Šarlo akrobata, Električni orgazam, Azra, Prljavo kazalište, Partibrejkers, pa še kakšne. Slišali boste jagodni izbor novovalovskih skladb, na katere boste brez težav zaplesali. Kot včasih!

Zasedba:
Vasja Eigner – vokal, kitara
Tara Horvat – vokal
Uroš Skuhala – kitara
Borut Celcer – bas
Matjaž Tiža Sabolek – bobni


Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima, v Hiši vstopnic Europark in Športnem parku Ruše.

Predprodaja: 8 €
Na dan dogodka: 10 €