Back to All Events

DRUŠTVO HIŠA!: Gospe in Gospodje, na Gosposko! Promenada klobučkov

  • Promenada klobučkov Gosposka ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Društvo Hiša! in Muzej narodne osvoboditve Maribor združujeta moči z dogodkom Gospe in gospodje, na Gosposko! Promenada klobučkov.

Tokrat se ne bomo družili le ustvarjalci in obrtniki Gosposke ulice, ampak se nam bo pridružila še Ga. Franziska Scherbaum, ki se bo s svojo družbo v čudovitih klobučkih sprehodila po Gosposki ulici.

Obiskovalci bodo lahko doživeli plesno in Živo Gosposko, ki se bo zibala v različnih ritmih glasbe in plesa. Ustvarjalci in trgovince na Gosposki bodo ponujali zanimive aktivnosti tudi na ulici, popuste in predstavitve svojih aktivnosti vsem radovednežem. Sobotno dopoldansko dogajanje bo čudovito popestrilo center mesta Maribor.

Sočasno pa se bo pod vodstvom odvijala Promenada klobučkov -- https://www.facebook.com/events/972812816102457/ --, kjer bodo izbirali najlepši moški in ženski klobuk. Poučili nas bodo tudi o pravilih obnašanja gospode v začetku 20. stoletja. Promenada se bo začela pred Scherbaumovo vilo, v kateri se danes nahaja Muzej narodne osvoboditve Maribor, s prisotnostjo Franziske Scherbaum in se nadaljevalo po Gosposki ulici. Dogajanje bodo popestrili tudi z delavnicami za otroke, kjer si bodo lahko izdelali svoj klobuček.

Vabljeni vsi na Živo Gosposko.

"Veselimo se jako!"