Back to All Events

ZAVOD MARS: Delavnica sitotiska in priprava grafik na računalniku


  • Zavod MARS 30 Vetrinjska ulica Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Delavnica sitotiska je primerna tako za začetnike kot tudi za poznavalce. Vodila jo bo Barbara Borko, študentka magisterskega programa Communication design v Grazu, ki od marca 2014 opravlja prakso v grafičnem studiju v Grazu. 

Zajemala bo krajše izobraževanje o pripravi grafik na računalniku in pripravo le-teh za tisk s sitotisk tehniko. Za tiste, ki nimate ustreznega znanja z risanjem grafik na računalniku, bomo poiskali že obstoječe grafike na internetu ali pa narisali svoje na roko. V ta namen lahko uporabimo tudi naravne materiale, ki jih pretvorimo v šablone (npr. jesensko listje). Zaželjeno je, da pridete na delavnico z idejo o svoji grafiki, vzorec si lahko tudi že v naprej pripravite.

Udeleženci delavnice morate prinesti svoj prenosni računalnik, na katerem imate naložen Adobe Illustrator ali Adobe Photoshop. V primeru, da le-tega nimate (ali pa nimate naloženih programov), nas o tem predhodno obvestite, da se dogovorimo drugače. Računalniške grafike bomo natisnili na papir in prerisali na trši papir.

S sabo prinesite tudi kose, ki bi jih želeli potiskati (obleke, vrečke, majice, prevleke za dekorativni vzglavnik, posteljnino, šale, plakate ...)

Marsova izba, Vetrinjski dvor, petek, 16. 10., med 16.30 in 20. uro
CGU, Vetrinjski dvor, sobota, 17. 10., med 14. in 19. uro

12+, mladina, odrasli

Cena dvodnevne delavnice je 35 evrov.

Obvezne prijave na: info@marsmaribor.org ali telefonsko številko 031 721 815 (Vojka)


Zavod MARS Maribor v sodelovanju s CGU, Centrom grafičnih umetnosti