Back to All Events

GALERIJA EPEKA: Dialogi


  • Galerija EPEKA 8 Koroška cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Galeriji EPEKA bo v četrtek, 24. septembra 2015, ob 16.00 uri, otvoritev razstave Dialogi, ki združuje dela treh vrhunskih beloruskih umetnikov, med katerimi je tudi letošnji predstavnik Belorusije na Beneškem bienalu, Konstantin Selikhanov. Razstava je organizirana v v sklopu slovensko – beloruskega foruma v Mariboru.


Sodelujoči umetniki so:


Tatiana Radsivilko se je rodila leta 1968 v Minsku. Leta 1993 je diplomirala na Beloruski akademiji za umetnost iz področja grafičnega oblikovanja. Prejela je več nagrad, med katerimi izstopa nagrada Nidzitsa Bienialla. Njena dela so bila razstavljena v umetnostnih galerijah širom po svetu. Več na www.radsivilko.jimdo.com

Konstantsin Selikhanov je bil rojen leta 1967 v Minsku. Diplomiral je na Beloruski akademiji za umetnost iz kiparstva. V letošnjem letu je predstavnik Belorusije na 56. Bienalu sodobne umetnosti v Benetkah.

Uladzimir Parfianok je bil rojen leta 1958 v Minsku. Od leta 1986 je sodeloval v številnih fotografskih in likovnih razstavah. Od leta 1996 je umetniški direktor in kustos v Galeriji NOVA. Je ustanovitelj in urednik beloruskega spletnega fotografskega almanaha Photoscope in urednik publikacije Kreativna fotografija.