Back to All Events

ŽIVA KOROŠKA: Piknik akterjev Žive Koroške

  • Koroška cesta 12 Koroška cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)
12034419_1631445600460579_1406657522278897084_o-2.jpg

PIKNIK AKTERJEV KOROŠKE

Piknik akterjev na Koroški cesti

Maribora ne kreirajo hiše in ceste, dušo mestu dajemo ljudje. Z vami želimo ustvariti kulturni in skupnostni dogodek, ki bo združil in oživel skrite in zapostavljene kotičke Koroške ceste.

27. septembra bomo med tržnico in Glavnih trgom skupaj ustvarili drugačno Koroško cesto, odprto samo za pešce in radovedneže. Sestavili bomo platformo za povezovanje sosedov in meščanov. Z dobro hrano in glasbo bomo povezali duše Koroške ceste , ki že toliko let skrbijo, da bi ta del mesta zacvetel v pravi luči, kot zgodovinsko pomemben, ne pa le prometno obremenjen.

V objemu medkulturne kuhinje se boste lahko sprehodili med okusi Vietnama, Makedonije, arabske kuhinje in prav tako slovenske. Omogočeno vam bo radovedno brskanje po menijih in okušanje čarov vseh možnih mariborskih ponudnikov hrane. 

Na ulice se bo vrnil šport in poskrbeli bomo, da boste mislili, da se je čas zavrtel nazaj. Ogledali si boste trening rugbija Rugby kluba Maribor, ameriškega nogometa ŠD Maribor Generals ter prav tako frizbija ŠD Ultimate frizbi Maribor. V sklopu športa se boste tudi lahko poizkusili v znanju nogometa in se tudi prijavili na 3:3 košarkarsko tekmovanje. Z vami bodo tudi plesne intervencije, ob katerih se ne boste mogli upreti plesu na cestišču.

Na brez-avtomobilsko cesto bomo tudi pripeljali lokalno ulično skupino SepateKapate, ki vas bodo popeljali v drugo dimenzijo razmišljanja in spoznavanja lokalnega okolja. Prav tako vas bodo v drugo dimenzijo glasbe popeljali Kar Češ Brass Band, ki vam bodo z jazz glasbo ogreli srce. Še pred njimi pa bo za popestritev poskrbela pihalna godba PGD Maribor mesto. 

Na voljo vam bodo tudi odprte galerije na Koroški, s knjigami vas bo posladkala Bukvarna in prav tako boste imeli možnosti, da se udeležite različnih kreativnih delavnic.

15.00 Rugby klub Maribor, ŠD Maribor Generals in ŠD Ultimate frizbi Maribor se predstavijo

16.00 Plesna pokušina s Plesno šolo Rolly

17.00 Ulično gledališče Sepatekapate

17:00 Ekshibicijska tekma: nogomet

18.00 Kar Češ Brass Band koncert

19.00 Glasba naše in vaše mladosti

In še več!


Vljudno vabljeni na Koroško cesto.