Back to All Events

KIBLA: FTPB razstava


  • KIBLA 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

FTPB
KiBela/KIBLA, 25. september 2015 ob 20. uri

Vabljeni na otvoritev skupinske razstave z naslovom FTPB, ki bo v petek, 25. septembra, ob 20. uri v galeriji KiBela Multimedijskega centra KIBLA.
Gre za izbor avtorjev letošnje edicije novomeškega festivala sodobne fotografije Fotopub.

Razstavljajo: Iza Pavlina (SI), Tim Cullmann (DE), Alessandro Calabrese (IT), The Cool Couple (IT), Douglas Mandry (CH), Aladin Borioli (CH), Craig Wye (UK).

Po otvoritvi bo nastopil DJ Felis Catus.


Iz ostalin priznanega festivala dokumentarne fotografije je vzniknil prenovljeni Fotopub pod vodstvom umetnikov. Ideja na novo ustanovljene ekipe je zgostiti festivalski fokus, ki je sedaj povsem usmerjen k sodobni fotografiji, promovirati slovenske in mednarodne fotografe mlajše generacije ter graditi mostove med področnimi strokovnjaki in javnostjo. 

Letošnji program šestih razstav je požel sadove prve rekontekstualizirane festivalske izdaje, saj je pomagal izoblikovati našo vlogo ter etos, ki ju želimo razvijati v prihodnjih letih. Razstava v KiBeli tako povzema šest dogodkov, ki so potekali v mesecu avgustu in je ustrezna reprezentacija praks, ki jih želimo prikazovati. Posledično tudi razstava v Mariboru prikazuje kvalitativno nadgradnjo stopnje ozaveščenosti o sodobni fotografski praksi – od raznovrstnih rekonfiguriranih in na različne načine uporabljenih medijev, do njihovih premišljenih in večkratnih konceptualnih predstavitev.  

Več o razstavi:
http://bit.ly/1WdCRGm

Več o festivalu:
http://www.fotopub.com/