Back to All Events

SODNI STOLP: Okttober

  • SODNI STOLP 6 Pristan Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

Novo sezono radijske oddaje, ki jo lahko gledatev živo!, bodo otvorili Okttober, ki jih gostimo tik pred izidom novega albuma

Oddaja ”V ritmu Štajerske!” gosti Okttober. Fantje so zaorali ledino na slovenski glasbeni sceni s singlom ”Lep dan”, v zadnjih tednih pa zaključujejo svojo novo ploščo. 

Vse podrobnosti, tudi glasbene, bodo predstavili v romantičnem okolju mariborskega Lenta, v Sodnem stolpu, v petek 25. septembra od 19.30 naprej, z živim prenosom tudi na frekvencah Radia Maribor.

Voditelja Jasmina Bauman in Robert Levstek bosta skupaj z mariborsko stand – up komičarko Martino Ipša poskrbela, da boste ob dobri glasbi pobližje spoznali glasbenike, tudi na način, kot jih dosle še niste. Za povabila na zanimive dogodke in stik z občinstvom pa bosta skrbela Rebeka Pinosa in Aleks Horvat.

Korenine zasedbe Okttober segajo v leto 2008, ko se je dokončno učvrstil glasbeni četverec, ki ga sestavljajo pevec in kitarist Milan Fras, basist Rene Markovič, solo kitarist Niki Stojanović in bobnar Gregor Božič. Skupina se že od začetka predaja avtorski glasbi, za besedila skrbi Milan, glasba pa je skupno delo. 

Okttober bodo igrali v živo, prav tako bo oddaja potekala v živo preko frekvenc Radia Maribor. Obisk je brezplačen! V primeru slabega vremena, bo oddaja v Sodnem stolpu.

Po enourni vodeni oddaji bodo izvedli še polurni samostojni koncert v živo.