Back to All Events

GUEST ROOM MARIBOR: Meet the artist / Spoznaj Aleno Drahokoupilovo

  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor Slovenia (map)

Vabljen/-a na predstavitev umetnice in kuratorke Alene Drahokoupilove , v četrtek, 3. 9.  2015, ob 19:00 v Galerijo K18, Koroška cesta 18, Maribor.


Alena Drahokoupilova (1983, Pilsen, CZ), živi in dela v Berlinu kot svobodna umetnica in kuratorka (Ausstellungsraum für Architektur & Visuelle Medien in Dresden, Czech Centre Berlin). Študirala je kulturno antropologijo, multimedijo in fotografijo na Češkem, v Angliji ter Nemčiji. V svoji praksi se v zadnjem času fokusira na urbani prostor, ideje iz 60-tih in 70-tih, zgodovinske utopične vizije boljše družbe ter boljšega mesta, ki se v praksi niso nikoli v polni meri realizirale. V svojem delu kot umetnica in kuratorka – predvsem pa skozi zabrisovanje meja med obema vlogama, se Drahokoupilova tako fokusira na kompleksne urbane lokacije, prostore, ki so prečeni z različnimi sistemi, časovnimi obdobji in ideologijami urbanističnega načrtovanja, neprilagojene, zapuščene, tranzitorne in ambivalentne prostore, ter raziskuje njihov kreativni potencial, predvsem pa tudi potencial, da postanejo baza inovativnega razvoja mesta.


Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org