Back to All Events

HUMANITARNI KONCERT: ARE YOU SYRIOUS?

  • Železniška postaja 49 Partizanska cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

ARE YOU SYRIOUS? 

Share&Care!

V petek, 18.9.2015 ob 20.00h prirejata iniciativa Stolp 3 in Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo, ob podpori Mestne občine Maribor in Slovenskih Železnic v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru humanitarni koncert za pomoč beguncem v Beogradu. Na glavni železniški postaji Maribor (glavna avla) bosta nastopili priznani glasbeni skupini dveh mest, Beograd bodo zastopali odlični REPETITOR, Maribor pa odlični HAPPY OL'MCWEASEL. Angažirani glasbeni skupini sta se velikodušno pridružili akciji, ki je dobila te dni že mednarodne razsežnosti. Namesto vstopnine na koncert bomo ob vstopu zbirali sanitetni material in določene artikle, glede na potrebe in zmožnosti prevoza (več v kratkem). Pomoč nameravamo po koncertu naložiti na vlak proti Beogradu in skupaj z zbranim potujemo do Beograda, kjer se srečamo z organizatorji Beograjske iniciative in člani nevladnih organizacij v Beogradu. Namen koncerta je senzibilizirati in mobilizirati javnost, da se k aktualni begunski problematiki pristopi pozitivno in s primernim sočutjem.


Skupaj z Zagrebškimi in Beograjskimi kolegi smo moči združili v iniciativi "ARE YOU SYRIOUS?" in z istim človekoljubnim namenom se bosta odvila še koncerta v Zagrebu (15.9.) in Beogradu (predvidoma 24.9).

Pridite in podprite akcijo solidarnosti, ki bo pomenila hkrati vajo za bodoče dni ;-)


NASTOPAJOČI: 


20.00 Repetitor (Beograd, Srbija; Moonlee Records)

Repetitor, garažni rock / post-punk trio iz Beograda, Srbija

Nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka. S svojima dvema ploščama Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008) in Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) so se Repetitor hitro zavihteli na vrhove lestvic, bili deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi hitro širili svojo bazo oboževalcev.

Repetitor so odigrali nešteto koncertov širom Balkana, izvedli tri evropske turneje, ter nastopili na vseh ključnih festivalih v regiji (Sziget, Exit, Pohoda, INmusic, Terraneo, SuperUho, Lent...).  Repetitor so postopoma oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Nabriti beograjski trio ponuja žanrsko raznolike in neobremenjene komade, sestavljene iz nabrite medigre instrumentov in vokalov, ki postopoma gradijo neprobojni in kotaleči zvočni zid, ki ruši vse pred seboj. Za njihovo glasbo je težko najti neposredno referenco, toda pozoren poslušalec bo lahko v njej prepoznal širok spekter skupin, ki segajo od zgodnjih Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies in zgodnje Nirvane pa vse do Black Sabbath ali celo Suicide. Čeprav vse to na prvi pogled deluje nezdružljivo, Repetitor to naredijo z izredno lahkotnostjo in postrežejo z zvočno izkušnjo, ki bi težko bila bolj razveseljiva. Surovi rock s samosvojim pristopom, ki je izstreljen iz dna duše.

Repetitor vsekakor predstavljajo najboljše kar lahko ponudi sodobna beograjska garage rock scena. Mogoče je sicer še malo prezgodaj, nikakor pa ne pretirano, če napovemo, da Repetitor prav zdaj ustvarjajo še nenapisano poglavje rockovske kulture širše regije. Upoštevajoč popularnost in vpliv, ki so ga ustvarili v tako kratkem času, lahko to pričakujemo celo prej kot bi kdorkoli napovedal.  


 https://www.facebook.com/repetitorbgd

https://www.facebook.com/repetitorbgd

 http://repetitor.bandcamp.com

http://repetitor.bandcamp.com

 

First single from Repetitor's new album entitled "Dobrodošli na okean". Released November 29th 2012 by Moonlee Records.

Repetitor - Biću bolji [official video] Album: Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) Scenario, režija, kamera, montaža: Staša Tomić Produkcija: Sara Andrejević Kamera: Miloš Gojković Scenografija: Mila Jovanović Rekvizita: Sale Ivanović, Marko Banićević (Maki Man), Nikola Stevanoski Kostim: Marija Marković Šminka: Višnja Karaulić Zvuk i postprodukcija: Vladimir Živković Postprodukcija slike: Miloš Gojković i Staša Tomić Uloge/Kaskaderi: Slaviša Ivanović, Vladislav Huibner.


21.00 Baden-Baden (Zagreb, Hrvaška) 

Baden-Baden je mlad zagrebški vokalno-instrumentalni kolektiv, ki je z mešanico garažnega rocka, elektropopa in industriala ter močno poudarjenega vizualnega elementa svojih nastopov že po nekaj koncertih pritegnil pozornost občinstva. Pomp okoli njih se je stopnjeval po izidu njihovega istoimenskega debitantskega EP-ja, ki je izšel maja 2013 in so ga premierno predstavili pred razprodano malo dvorano zagrebške Tvornice. Po krajši pavzi in pripravi novega materiala, pa incognito snemanju videospota na skriti lokaciji, se vračajo na sceno prav v Mariboru. Gre za eno najbolj vročih predstavnic mladega hrvaškega neodvisnega rocka, ki jo je prav gotovo vredno preveriti v živo!

 
 https://baden-badenmusic.bandcamp.com

https://baden-badenmusic.bandcamp.com

 https://www.facebook.com/badenxoxo

https://www.facebook.com/badenxoxo

 

Performed live on 6th December 2014 at Stolp 3 in Maribor, Slovenia.

http://www.facebook.com/badenxoxo http://baden-badenmusic.bandcamp.com/ https://soundcloud.com/badenxoxo


21.00 Happy Ol'McWeasel (Maribor, Slovenija)

Happy Ol'McWeasel

Happy Ol' McWeasel so energičen folk-punk-rock bend. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in... vržeš vžigalico.Nastanek skupine sega v leto 2007, ko se Gregor Jančič in Primož Zajšek odločita, da nadaljujeta svojo glasbeno pot in priložnostno za St. Patricks day slovenski publiki ponudita nekaj drugačnega.

Po dveh odlično sprejetih singlih Irish Rover in Hairy Grizzly Leta 2012 skupina izda visoko pričakovani debutni album z naslovom "NO OFFENCE", ki predstavlja zaključeno celoto nekega obdobja v katerem se je band znašel po drugi strani pa nakazuje na novejše, še bolj samosvoje smernice. V besedilih je zaznati veliko mero socialnega čuta in družbene kritike, ne pozabi pa se na igrivo, veselo in nemalokrat sarkastično podajanje besed. Happy Ol' McWeasel ohranjajo tradicionalni keltski melos, ki je aranžiran v visokooktanskem in iskrenem uličnem punk-rocku. Album NO OFFENCE je bil tako v Sloveniji kot tudi drugje po svetu odlično sprejet, posledično pa izbran kot eden izmed top albumov leta v najrazličnejših revijah, blogih in fanzinih (Ox Fanzine, The Punk Site, Outspoken Magazine, RockKultur Mag, The Playlist, Grinning Beggar, Paddy Rock, itd). Skupina do leta 2014 preigra bolj kot ne celo Slovenijo in osvoji marsikateri evropski oder ter se poda na evropsko turnejo. 2014 vsekakor predstavlja prelomnico in nove izive saj se za skupino pričnejo intenzivno odpirati tuji trgi, tako v letu 2014 Happy Ol' McWeasel podpišejo pogodbo z japonsko založbo Uncle Owen / Hats Unlimited Ltd., ki lansira album No Offence na police glasbene trgovinske verige Tower Records po Japonski. Trdo delo skupine v letu 2014 ponovno obrodi sadove, ko pesem DANNY BOY pristane kot soundtrack v CBS-ovi ameriški TV seriji THE CRAZY ONES, kjer glavne vloge pripadajo filmskemu zvezdniku Robinu Williamsu, Sarah Michelle Gellar in Jamesu Wolku. Leta 2014 se po festivalskih nastopih po Evropi in Sloveniji skupina ponovno zapre v studijo Epix Productions in posname album Heard Ya Say, ki izide 17. marca 2015. Za mastering albuma ponovno poskrbi nihče drug kot Mika Jussila (Apocalyptica, Nightwish, HIM) v legendarnem finskem studiju Finnvox. "Heard Ya Say!" je logično nadaljevanje prvenca "No Offence", po drugi strani pa odkrivanje novih voda, ki peljejo čez divje čeri vse do sedaj neznanih svetov. Besedila odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč in da smo skupaj močnejši, bodisi za šankom ali v boju za boljši jutri. 

Za fanti je uspešna promocija albuma v Sloveniji z nekaj razprodanimi samostojnimi koncerti, številnimi festivalskimi nastopi, nekaj ogrevanja na tujih odrih, ogromno prevoženih kilometrov, veliko prelitega švica in še več popitega piva. Z njihovo pomočjo so otroci iz socialno ogroženih družin iz Maribora in okolice preko poletja lahko dopustovali na morju, saj so se takrat fantje v celoti odpovedali zbrani vstopnini na promocijskem koncertu na Štuku! Fantje z velikim srcem, nalezljivimi pivskimi vižami in vedno energičnim nastopom, ki vas nikdar ne pusti ravnodušne! Pridružite se jim tudi tokrat in darujte za ljudi, ki resnično potrebujejo našo pomoč.  


 https://www.facebook.com/happyolmcweasel

https://www.facebook.com/happyolmcweasel

 http://www.happyolmcweasel.com

http://www.happyolmcweasel.com

 

Good Deeds - lates video by HAPPY OL' McWEASEL Available on iTunes: http://bit.ly/Goodeeds LYRICS: I wonder how it came to this, The mannered lad I am. But every time I tried to help It all went straight to hell! It doesn't matter, how I plea, I swear that I meant well.

directed by: David Burk & Robert Hedzet producer : Crt Erjavec CoProducers : Boris Zemljic & Andraz Fistravec makeup : Bheshana Gopali production : Outdoggy video New Outdoggy music video Happy Ol´McWeasel - Irish rover www.myspace.com/happyoldmcweasel www.happyolmcweasel.com www.facebook.com/pages/Happy-OlMcWeasel/54119320581 Štajerski "irci" Happy Ol´McWeasel je zasedba, ki ruši stereotipe, prebija meje in osrečuje obiskovalce njihovih koncertov.
VstopNIna: 


VstopNIna: 
denar zamenjajte za darilni paket (glej spisek) v vrednosti 5 eur po osebi, ki ga oddate ob vstopu ;-)

Kengurujčki za nošenje otrok (vstop x oseb, v ocenjeni protivrednosti)
Dežni plašči in mali zložljivi dežniki (samo novi, prosim)

Vlažilni robčki
Damski higienski vložki
Otroške plenice
Zobne paste in zobne ščetke
(Šamponi, mila)


VSI ste vabljeni k sodelovanju, na dan z idejami! Pridružili so se nam iz Gibanja 29.oktober (ne vem, s čim se sicer ukvarjajo, preverite sami), ki bodo pomagali s prostovoljci. Igor Unuk bo prevzel filmanje. Jerry povezuje bende vseh nacij. Hvala! še kdo, še kaj?

Hvala tudi KURZ ROCK VIBE: www.kurzrockvibe.si https://twitter.com/KurzRockVibe http://www.facebook.com/kurz.rockvibe

Se vidimo v petek! HVALA :-)

LINK DO FACEBOOK EVENTA !!