Back to All Events

GRAMOFONOTEKA: The Mouse Outfit ft. Dr Syntax, Sparkz & Truthos Mufasa

  • ŠTUK 83 Gosposvetska cesta Maribor, Maribor, 2000 Slovenia (map)

V ponedeljek, 7. septembra bo v Mariboru nastopila manchesterska hiphop-funk-reggae zasedba The Mouse Outfit. Da bomo lahko priča izjemnemu koncertu, smo organizatorji fantom pojasnili naše organizacijske izkušnje in pomisleke, zato so nam nesebično priskočili na pomoč in postavili zaslužek na postranski tir. Prihajajo v želji spoznati mesto, se podružiti z ljubitelji dobre glasbe in hip hop kulture ter seveda z nastopom navdušiti čim večje občinstvo. 

Pokaži dobro voljo in podpri koncert z Gramofonotekinim Crowdfundingom - https://www.facebook.com/events/810880975692388/

Za prijetno vzdušje bosta pred in po koncertu poskrbela DJ Splinta in DJ UrbadurThe Mouse Outfit so 9 članska hip-hop – funk – reggae zasedba iz Manchestra, katero sta leta 2008 ustanovila člana Paul Hooley (Chini) in James Defty. Sprva sta ustanovila instrumentalno zasedbo in pričela producirati glasbo z lokalnimi glasbeniki in vokalisti. Defty je v želji spoznati novih skritih lokalnih talentov ustanovil jam session večere »In The Loop«, kjer so lokalni emsiji freestylali na brejke, ki jih je preigraval The Mouse Outfit band. Z In The Loop večeri so posledično postavili temelje svojim nastopom v živo, kar nekaj rednih gostov pa je postalo stalnica v zasedbi. Leta 2010 so bili prvič povabljeni v studije BBC Maida Vale za nastop na Mark Lamarr šovu radia BBC 6. Prvi album »Escape Music« so izdali 20. maja 2013 in še istega leta prejeli nagrado Wordplay magazina za hip hop album leta, ABC News pa ga je uvrstil med top 50 albumov leta 2013. V letošnjem letu so izdali svoj drugi album »Step Steadier«, s katerim so si v letošnjem letu že zagotovili nastope po vsej Veliki Britaniji, Franciji, Italiji na Hrvaškem, v ponedeljek, 7. septembra pa bodo nastopili tudi v dvorani ŠTUK v Mariboru.

Chini - Keys/Recording+Production
Defty - Bass/Videos Pitch - Production/MPC/Percussion
Dr Syntax - Vocals
Sparkz - Vocals
Truthos Mufasa - vocals
Joe Luckin/Adisa Allen - Drums
Phil Ratcliffe - Guitar
Sam Lewis - Sax
Jack Tinker - Trumpet