Back to All Events

SALON UPORABNIH UMETNOSTI: Finale 1. slovenskega prvenstva v slam poeziji

  • Salon uporabnih umetnosti Glavni trg 1 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

⭐ Bliža se čas velikih odločitev! 7. oktobra 2016 se bo ob 20. uri v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru odvijalo finale prvega slovenskega prvenstva v slam poeziji. ⭐

⭐12 FINALISTOV ⭐
Na večeru bodo nastopili finalisti, ki so zasedli vrhnja tri mesta na regionalnih predizborih:
- iz Kamnika bodo z nami: Pino Pograjc, Pavla Zabret, Vid Topolovec,
- s Ptuja: Mišel Ristov, Aljaž Šešo, Tomaž Lovrenko,
- iz Maribora: Tine Brglez, Mojca Zupančič, Anka Vidmar
- ter iz Celja: Kristian Koželj, Nina Medved, Barbara Tadina.

⭐ 5 SODNIKOV ⭐
Nastopili bodo pred komisijo, katere strokovni del bodo sestavljali Petra Bauman, Juš Milčinski in Nino Flisar, dva sodnika pa bomo izbrali pred začetkom finala med prisotnimi v občinstvu.

⭐ PRAVILA ZA NASTOPE ⭐
Državno prvenstvo bo potekalo po nekoliko strožjih slamerskih pravilih, ki pa jih gre na tem mestu še enkrat obnoviti. Vsak nastopajoči ima za izvedbo posamične pesmi tri minute časa, izvajati pa jo mora brez rekvizitov in brez kostuma. Pesem mora znati na pamet! 

⭐ NAGRADA ⭐
Državni prvak bo zastopal Slovenijo na evropskem prvenstvu v slam poeziji, ki se bo odvilo novembra v Belgiji. Prejel bo tudi ročno spleten venec iz listov stare trte .

⭐ ZA OBISKOVALCE ⭐
Vstopnina bo 5 EUR. Po pesniškem delu bo druženje razživela DJ-ka Damaris, zato si ta večer rezervirajte v celoti za slam!

Državno prvenstvo organizira slovenska slamerska liga SiSlam v sodelovanju z MKC Maribor (MKC Črko) in pesniško skupino Slam zverine.
Partnerji predizborov in finala so CID Ptuj, Špital za prjatle, Vetrinjski dvor, Banda ferdamana, Gimnazija Celje Center, ŠOUM, Kamfest, festival Mladi Maribor, Salon uporabnih umetnosti, Celjsko literarno društvo, Festival Maribor, Slovenski šolski muzej. Medijska pokrovitelja sta Radio Maribor in radio MARŠ. Donatorji finala so Bukvarna Ciproš, Enigmarium, SNG Maribor, Slaščičarna Ilich. Program so omogočili Mestna občina Maribor, Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


Earlier Event: October 7
SNG MARIBOR: Okrogla miza o liku Marije
Later Event: October 7
KGB: Koncert skupine The Dreams