Back to All Events

CENTRALNA POSTAJA: Milni Mehurček - intermedijska produkcija v živo

  • Centralna postaja Koroška cesta 6 Maribor, Upravna enota Maribor Slovenia (map)

BUBBLERAMA / MILNI MEHURČEK
– nova intermedijska produkcija v živo-

Izvajalec: Izvanredni BOB in Strahinja Beganović aka HETEM

Audio vizualni dogodek v živo

V Centralni Postaji predstavljamo novo intermedijsko produkcijo v živo zavoda uho; oko; pod imenom Milni mehurček Izvanrednega Boba in Strahinje Beganović aka HETEM. V avdiovizualnem projektu v živo, se avtorja ukvarjata s projekcijami milnih mehurčkov, ki se generirajo s pomočjo tekočine, ki sta ji dodala kapljice flurescentnih označevalcev ter jih osvetlujeta pod reflektorjem s črno svetlobo. Pod to svetlobo lahko zelo dobro vidimo zlitje psihadeličnih barv, ki jih ustvarjajo projekcije in laserji na balonu, kamor reflektirajo utrinke iz sferične površine balona. Ti optični odboji ustvarjajo sferične projekcije v prostoru samem, kot tudi na stropu in stenah.

HETEM je glasbenik iz Beograda. Njegova glasba je skoraj v celoti instrumentalna, melanholična in atmosferska, z bogatim basom in drone zvoki. Nekateri deli nastopa so popolnoma improvizirani, drugi pa so pripravljeni vnaprej in temeljijo na uporabi zank, vzorcev in uporabi instrumentov. Kot del "Tako daleč" kolektivna glasba je bila uporabljena za različne avdio vizualne instalacije. Koncerte spremljajo pripravljene VJ predstave. V letu 2014 je izdal svojo prvo ploščo v New Yorku Grinch Productions. Hetem je nastopil na festivalu Exit, na odmevnih in številnih manjših prizoriščih, kjer si je delil oder z glasbeniki, kot so: Fennesz, Ben Frost, The Soft Moon, Marco Bernardi, TEREKKE, Fran Harnett.
Hetem je lani postal rezident beograjskega kluba Drugstor, kjer pogosto nastopa in tudi dela glasbo za gledališke predstave, modne izložbe in kratke filme. 
Bob Sretenovič in Hetem sta skupaj nastopala na številnih festivalih v regiji in Evropi.

Bob Sretenović je v zadnjih dveh letih nastopal v Atenah, Kassel, Celovcu, na festivalu MFRU in Lent v Mariboru, v Ljubljani SONICA Festival, Festival torkov v klubu K4 in v klubu Pritlicje.

 


Earlier Event: December 23
POŠTNA: Prižig luči
Later Event: December 23
KID KIBLA: Amanita Design