Back to All Events

KID KIBLA: Amanita Design

  • Kibla Ulica kneza Koclja 9 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

23. decembra 2016 ob 19.00 v Kibeli: prostoru za umetnost (KID KIBLA, Ulica kneza Koclja 9) odpiramo razstavo velikokrat nagrajene – med drugim tudi na Ars Electronica - češke skupine Amanita. 

Amanita so ena najkakovostnejših svetovnih skupin in ustvarjalcev novih računalniških podob in digitalne realnosti, ki jih krasi prislovični češki dar za ilustracijo in smisel za igrivost, humor in lepoto ter izvirna glasba, ki jo prispevajo sami oziroma povabijo k sodelovanju češke skupine. Visoka estetika v sodelovanju s sodobnimi tehnologijami ustvarja enkraten doživljajski utrip v prostoru, kjer se srečamo z njihovimi deli.
Še več, na mariborski razstavi bomo lahko vse tudi preizkusili in se vanje potopili, da samo izkusimo intermedijsko pojavnost te izjemne interdisciplinarne skupine v domeni sodobnih umetnosti in virtualnih realnosti.

http://amanita-design.net/

Na ogled bo celotna produkcija Amanita Design, ki bo na voljo obiskovalkam in obiskovalcem dogodka, izjemno zanimivo bo pa tudi za najmlajše, saj gre za umetniška in didaktična dela, ki nas ekološko in družbeno osveščajo.

Amanita Design je majhen, neodvisen studio za razvoj igre s sedežem na Češkem. Ustanovljen je bil leta 2003, ko je Jakub Dvorský končal disertacije na Akademiji za umetnost v Pragi z ustvarjanjem brezplačnih spletnih flash iger z imenom Samorost. Leta 2005, se je animator Václav Blin pridružil studiu in ustvarjen je bil Samorost 2. Od takrat se je njihova ekipa še dodatno razširjala, prišlo je več odličnih sodelavcev – glasbeniki Floex in Dva, programerji David Oliva, Peter Stehlík in Jan Werner, slikar Adolf Lachman, strokovnjak za zvočne učinke Tomáš Dvořák in
animator Jaromír Plachý. Poleg izdelave računalniških iger, je studio
ustvaril tudi glasbene video posnetke, spletne strani, animirana dela in ilustracije, prav tako pa se ukvarjajo z oblikovanjem produkcij.

Skupina Amanita je prejemnica številnih najpomembnejših nagrad na svetu, Ars Electronica, Webby, Igra leta, Najboljše v Mac App trgovini, Najboljša zgodba / Svetovna nagrada za oblikovanje, Nagrada za najboljšo glasbo, Najboljša neodvisna igra, Nagrada za najboljšo umetnost v igri, Nagrada za najboljše spletno delo, Top Talent, BAFTA (Nagrada britanske akademije) nominacija.

Vabljene in vabljeni.

Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Koprodukcija: Kulturno-izbraževalno društvo KIBLA, Združenje za umetnost in avdio-vizualno produkcijo KODA MODRO
Podpora: Mestna občine Maribor

Info: Peter-Tomaz.Dobrila@x-op.eu

Več: https://goo.gl/uGaJ4E